Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
een zuivere huid

Een zuivere huid dankzij deze 5 natuurlijke voedingsmiddelen

Je huid en tegelijkertijd je smaakpapillen verwennen? Het kan! Het cliché dat schoonheid van binnen komt, klopt volledig als je het ons vraagt. Hoe gezonder je lichaam, hoe mooier je eruitziet. Dat geldt vooral voor je huid. Van chocolade, koekjes en pizza ga je niet slank worden en ook je huid zal er niet zo mee gediend zijn. Wil je graag een zuivere huid? Dan zijn deze vijf natuurlijke voedingsmiddelen een goed idee.

1. Kersen

Zure kersen bevatten retinol. Retinol is een vetoplosbare vitamine die je huid in 1-2-3 omtovert naar de huid die je altijd al wilde. De vitamine zorgt voor het behoud van een jonge en frisse huid, omdat het de elasticiteit en de aanmaak van collageen stimuleert. In combinatie met collageen is die elasticiteit verantwoordelijk voor hoeveel rimpels je krijgt. Daarnaast helpen de vele antioxidanten die je in de kersen terugvindt samen met vitamine C ook een handje.

Lees ook: Kerngezond dankzij kersen? Het kan!

2. Kurkuma

pijn verlichten Geelwortel of kurkuma zorgt voor een zuiver lichaam en voor een zuivere huid. Het bevat enorm veel antioxidanten, waardoor de specerij de aanwezigheid van vrije radicalen neutraliseert en de schadelijke effecten van UV-straling tegengaat. De ontstekingsremmende werking van kurkuma is dan weer een pluspunt om acne en andere ontstekingen van de huid tegen te gaan. Ook wie last heeft van eczeem of psoriasis kan genieten van kurkuma als hulpmiddel om toch een mooie huid te bekomen. Ten slotte geeft het de productie van collageen een boost en stimuleert het de doorbloeding van de huid, waardoor je een gezonde uitstraling krijgt. Ben je niet echt fan van het pittige kurkuma, maar wil je wel graag profiteren van de voordelen ervan? Dan kan je altijd het natuurlijke en biologische extract SkinnyLove toevoegen aan je water. Kurkuma is subtiel aanwezig in dit gezonde drankje.

Lees ook: 3 natuurlijke manieren om pijn te verlichten

3. Aardbeien

aardbeien gezond Geen aardbeienijsje, maar wel de pure aardbeien hebben een gunstig effect op je huid. Ze dragen namelijk heel veel vitamine C in zich, naast water en een hele dosis antioxidanten. Een gouden combinatie om een gouden huidje te krijgen. De vitamine C houdt de weerstand en het immuunsysteem op peil. Het water hydrateert de huid met een reinigend en verjongend effect. Een aardbei is zeker zacht en lekker en de ideale fruitsoort om van jouw huid ook de zachtste versie te maken.

Lees ook: 4 redenen om meer aardbeien te eten

4. Ananas

verse ananas Mangaan for the win bij de ananas. Het actieve bestanddeel geeft de gezondheid van de huid een enorme boost met een zuivere huid tot gevolg. De vitamine C en mangaan uit ananas zijn samen essentieel om de productie van collageen te stimuleren en op peil te houden. Zo behoudt je huid zijn stevigheid en ontwikkel je minder rimpels. Mangaan is bovendien een echte beschermer tegen de zon. En alsof dat nog niet genoeg was, is er ook nog het enzym bromelaïne. Dat helpt tegen ontstekingen en gaat zo onder andere puistjes tegen. Kom maar hier met dat zomerfruit!

Lees ook: Wat verse ananas voor je gezondheid doet

5. Papaja

papaja Een van onze favoriete tropische fruitsoorten is ongetwijfeld de papaja. De papaïne is hier het steringrediënt van de vrucht. Dat actieve ingrediënt exfolieert de huid door de keratinelaag tussen dode huidcellen op te lossen. Wanneer je jouw huid exfolieert, verdwijnen alle dode huidcellen. Daardoor verloopt je celvernieuwing vlotter, met een frisse en een zuivere huid als fantastisch eindresultaat.

Lees ook: Dit is wat de mirakelvrucht papaja voor je huid doet

Om een zuivere huid te krijgen, weet je dus wat je moet eten. Welke van de voedingsmiddelen is jouw favoriet? Wij kunnen niet kiezen!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"