Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
afvallen dikmakers

Eerste hulp bij afvallen: vermijd deze stiekeme dikmakers

Ben jij al een tijdje gezond aan het eten, maar wil het wijzertje op je weegschaal niet omlaag? Dan is de kans groot dat je minder gezond bezig bent dan je denkt. Je intenties en motivatie zitten alvast goed, maar afvallen gaat moeilijker door een aantal stiekeme dikmakers. Deze fouten zal jij niet meer maken in de toekomst!

Het probleem met het internet is dat er zoveel dingen over gezondheid geschreven worden, waardoor je soms niet goed meer weet wat te geloven en wat niet. De ene zegt dat granola gezond is en de andere zegt van niet, de ene raadt aan veel fruit te eten en de andere zegt weer het tegenovergestelde. Op die manier eet je vaak zogenaamde gezonde voeding die minder gezond is dan je eigenlijk denkt. Wij zetten een aantal stiekeme dikmakers op een rijtje, zodat jij niet meer in deze val trapt.

1. Granola

Een gemakkelijke go to voor mensen die net beginnen aan een dieet is granola eten bij het ontbijt. Toch is dit niet SkinnyLove proof. Waarom niet? Granola bestaat uit haver, gedroogd fruit en veel te veel suiker door bindmiddelen zoals agavesiroop en honing. Haver is bovendien iets wat niet altijd even vlot verteerd wordt door je lichaam, wat je spijsverteringsproces en bijgevolg je metabolisme kan vertragen. Dan kan je beter voor een gezonder ontbijt opteren.

Lees ook: Groenten als ontbijt? 3 makkelijke en smakelijke manieren om het klaar te spelen

2. Soep en smoothies

Dat soep en smoothies gezond zijn, is ook een fout weetje dat de ronde doet in de wereld van gezondheid. Omdat soep veel groenten en smoothies veel fruit bevatten, ga je er automatisch van uit dat ook de drinkbare vormen gezond zijn. Het probleem bij de 'drankjes' is echter dat alle groenten en fruit gemixt zijn, waardoor de voedzame vezels niet overblijven. Bovendien moet je hier nergens echt op bijten, terwijl het spijsverteringsproces al start vanaf het kauwen.

3. Noten

Veel mensen promoten noten als gezonde snacks, omdat ze bestaan uit eiwitten, vezels en onverzadigde vetten. Voor mensen die SkinnyLove proof eten en doelbewust bezig zijn met afvallen, zijn noten daarentegen geen goed idee. Ze zijn te rijk aan vetten en calorieën en zorgen daardoor voor een minder verzadigd gevoel. Kies als snack bijvoorbeeld Le Pain des Fleurs als je een snack wil die én verzadigend én gezond is.

Lees ook: 3 snacks waar je instant energie van krijgt

4. Light frisdranken

 Voor eens en voor altijd: nee light frisdranken zijn niet gezond. Ze bevatten misschien minder calorieën, maar dat is zeker niet waar je naar moet kijken. De fabrikanten vervangen de hoeveelheid suiker door andere chemische zoetstoffen, waardoor je nog steeds snakt naar meer. Die zoetstoffen bevatten bovendien niets voedzaam. Dan ben je beter af met water of bijvoorbeeld SkinnyLove. Je lichaam en je weegschaal hebben er zeker baat bij als je deze voedingsmiddelen schrapt uit je dieet. Ook afvallen zal veel vlotter gaan als je deze stiekeme dikmakers achterwege laat in de toekomst.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo