Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
een hittegolf

Eerste hulp bij een hittegolf

Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, dan worden de toekomstige zomers niet alleen heel nat, maar ook heel warm. We kunnen maar beter gewoon worden aan een hittegolf, want er zal er volgens klimaatexperts nog meer dan één passeren. Hoewel we fan zijn van warm weer, is het ook belangrijk om jezelf te beschermen tegen de extreme hitte. Tijd om op een rijtje te zetten waar je op moet letten bij een hittegolf.

1. Zit niet heel de tijd in de vlakke zon

zonnecrème We hebben niets liever dan een warm weertje en de heerlijke zon op ons gezicht. Een hittegolf is daarentegen next level en zorgt ervoor dat we extra moeten oppassen voor schade van de zon. Je moet opletten dat je geen zonneslag of andere zonneschade oploopt en daarom is het aan te raden niet de hele dag door in de vlakke zon te zitten. Probeer de tijd dat je blootgesteld wordt aan het felle licht van de zon te beperken en zoek vooral koele plekken of schaduw op waar je niet oververhit geraakt. Safety first!

2. Neem geen koude douche

Het is misschien enorm verleidelijk om een koude douche te nemen met dit weer, maar dat zorgt er net voor dat je lichaamstemperatuur warmer blijft dan gewoonlijk. Bovendien bevordert een te sterke temperatuurwisseling uitdroging. Als je tijdens heel warm weer afkoeling zoekt in een koude douche, heb je dus meer kans om uit te drogen. Kies voor een lauwe douche om af te koelen, op die manier blijft je lichaamstemperatuur in balans.

Lees ook: 5 effectieve tips om beter te slapen met warm weer

3. Smeer je in

zonnecrème Het is een leugen dat je niet bruin wordt als je jezelf hebt ingesmeerd. Iedereen moet zich insmeren om zichzelf te beschermen tegen UV-straling en zéker tijdens een hittegolf. Smeer jezelf een halfuurtje voor je naar buiten gaat goed in en doe dat regelmatig opnieuw. Heb je even afkoeling gezocht in een zwembad of een zwemvijver? Vergeet dan zeker niet opnieuw een laagje zonnecrème aan te brengen voor je jezelf neerlegt om te drogen in de zon.

Lees ook: 5 misverstanden over zonnecrème die jouw huid in gevaar brengen

4. Draag luchtige kleding

een hittegolf In deze temperaturen kleed je jezelf best luchtig zodat je niet flauwvalt door de hitte. Ga voor luchtige en vooral ook lichte kleding. Witte en lichte kleuren stoten de hitte af, waar donkere kleuren zoals zwart de hitte juist aantrekken. Voor de veiligheid draag je best ook een zonnebril en zet je iets op je hoofd zodat je daar niet verbrand. Wanneer je iets op je hoofd draagt, maak je ook minder kans op een zonneslag.

5. Drink voldoende water

water drinken Voldoende water drinken is altijd belangrijk, maar tijdens een hittegolf is het echt essentieel. Om uitputting, vermoeidheid en uitdroging te vermijden moet je voldoende water drinken. Alcohol wordt afgeraden, omdat dit de impact van de zon groter en schadelijker maakt. Probeer minstens 2 liter water per dag te drinken. Geen fan van droog water? Dan kan je altijd SkinnyLove toevoegen aan je drankje voor een extra smaakje. Zo geef je jouw lichaam ook meteen een natuurlijk energieboost en neem je extra vitaminen, vezels en mineralen op: win-win! Dat zijn alvast enkele nuttige tips die je tijdens een hittegolf kan toepassen om niet te veel last te ondervinden!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"