Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
eerste tekenen van huidveroudering

Waar zijn de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar?

Ah, rimpels: stiekem hopen we dat ze nog heel lang wegblijven. Helaas zal iedereen ooit geconfronteerd worden met een rimpeltje hier en daar. Oké, als we niet de enigen zijn die er last van krijgen, kunnen we er gerust vrede mee nemen. Gelukkig bestaan er ook heel wat hulpmiddeltjes waardoor je je huid nog even uitstel van executie gunt. Maar waar zijn de eerste tekenen van huidveroudering eigenlijk zichtbaar? In andere woorden: welke zone verdient extra aandacht bij je skincare routine?

Wat zijn rimpels?

 Jammer genoeg ontkomt niemand aan ouder worden. Hoe jong je jezelf vanbinnen ook voelt, de buitenkant verraadt hoe oud je werkelijk bent. Rimpels krijgen we gratis en voor niets tijdens het verouderen. Hoe dat komt? Na je 25e levensjaar wordt je huid minder flexibel en neemt de productie van collageen en elastine af. Deze twee eiwitten zijn verantwoordelijk voor de soepelheid en de elasticiteit van de huid, waardoor ze jouw jeugdige uitstraling beïnvloeden. Daarnaast kent je hele lichaam een vertraagde celdeling naarmate je ouder wordt. De huidcellen gaan minder snel vernieuwen en de eerste frons- en lachrimpels duiken daardoor langzaam maar zeker op. Een rimpel is dus een vouw in je huidoppervlak, dat ontstaat door de verzakking van de huidstrucuur als gevolg van minder collageen en elastine.

Lees ook: Rimpels bestrijden met deze vijf gezonde voedingsstoffen? Het kan!

Kan je het krijgen van rimpels voorkomen?

effect van de zon op je huid Je kan heel wat doen om je huid langer jeugdigheid te doen uitstralen, maar helemaal voorkomen kan bijna niet. Een gezonde levensstijl, dagelijks je huid uitgebreid verzorgen en hydrateren, en jezelf beschermen tegen de zon zijn al drie handige tips om rimpels zo lang mogelijk te vermijden. Denk volgende keer dus twee keer na vooraleer je een hele dag lang in de zon ligt om een bruine huid te krijgen. Hoe meer blootstelling aan de zon, hoe meer kans op rimpels. UV-straling is nefast voor de productie van collageen.

Lees ook: Dit is het schokkerende effect van de zon op je huid

Waar is huidveroudering het eerst zichtbaar?

eerste tekenen van huidveroudering De eerste tekenen van huidveroudering zijn merkbaar rond de oogzone. Deze zone verdient het meeste aandacht in de strijd tegen huidveroudering. De huid rond de oogcountouren is de meest dunne en kwetsbare huid, waardoor er heel snel sporen van veroudering zichtbaar zijn. Hoe dit komt? De huid op die plaats bevat heel weinig talgklieren en collageen- en elastinevezels. Daar komt bij dat er zo'n 22 spieren aanwezig zijn, die voortdurend in beweging zijn door het knipperen van de ogen. Gemiddeld bewegen die spieren 10.000 keer per dag, wat de huid enorm onder druk zet. Dit resulteert in vroegtijdige rimpels, huidlijntjes en sporen van vermoeidheid.

Lees ook: 4 tips voor huidverzorging die je huid langer jong houden

Hoe verzorg je die huidzone het best?

Een gezonde levensstijl waarbij je kiest voor pure voeding die je lichaam gezond maakt, houdt ook je huid langer jong. Investeer in een gezond lichaam voor een mooie oude dag. Vitamine C is bijeerste tekenen van huidverouderingvoorbeeld een vitamine die de huid veel cadeaus geeft. De vitamine stimuleert de productie van elastine en collageen, waardoor de huid langer soepel blijft en er minder rimpels zichtbaar zijn. Een gezonde binnenkant en een gezonde buitenkant gaan hand in hand. Naast gezonde voeding, kan je ook kwaliteitsvolle producten gebruiken om de huid rond de ogen te verzorgen. Belangrijk is het dat je hier zoekt naar een verzorging die zowel efficiënt als effectief is. Ga op zoek naar een product dat huidveroudering tegenhoudt en dat extra veel rekening houdt met de gevoelige huidzone rond de oogcontouren. Het moet dus allemaal zachte ingrediënten bevatten, met een niet al te agressieve werking. Daarnaast kan je investeren in een apart product om je blik langer jeugdig en fris te houden. Wat hier efficiënt werkt zijn producten die de rimpels wat uitvlakken en de huid voldoende hydrateren en voeden.

Lees ook: Dit is wat de mirakelvrucht papaja voor je huid doet

Vanaf wanneer moet je starten met antirimpelcrèmes?

eerste tekenen van huidveroudering Om de eerste tekenen van huidveroudering zo lang mogelijk uit te stellen, begin je best zo vroeg mogelijk met de verzorging ervan. Het heeft geen zin om fanatiek te beginnen smeren nàdat je jouw eerste rimpels opmerkt. Dan is het kwaad eigenlijk al geschied. De meest verstandige keuze is al vanaf het begin gezond te leven en bepaalde voedende producten te gebruiken. Vraag in de winkels telkens advies aan de verkoopster, zodat je met een gepast product voor jouw huidtype en jouw leeftijd naar huis gaat. De juiste verzorging is essentieel, anders kan je de huidveroudering net versnellen.

Lees ook: Een gezond gewicht bereiken voor deze leeftijd verkleint de kans op deze breinaandoening

Die eerste tekenen van huidveroudering zijn dus zichtbaar aan de oogcontouren. Op tijd starten met een gezonde levensstijl en je maakt al heel wat meer kans op een langdurige jonge en frisse blik.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"