Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Citroenwater gezond

Zo zorgt citroenwater voor een gezond lichaam

Elke dag citroenwater drinken voor je ontbijt is gezond en een gemakkelijke manier om je lichaam een boost te geven. De gele citrusvrucht heeft op zich een zure smaak, maar gelukkig krijg je in combinatie met water in no time een fris en lekker drankje waardoor je jezelf voor de rest van de dag goed in je vel voelt.

Waarom citroensap toevoegen aan je water dan juist een goed idee is? Het smaakt niet alleen goed, maar het levert je ook allerlei lichamelijke voordelen op. Ideaal dus wanneer je een gezonde levensstijl nastreeft en tegelijkertijd je gezondheid wil verbeteren. We zetten de voordelen even op een rijtje:

1. Verbetert de spijsvertering

Citroenwater gezond Wanneer je het citroensap mixt met lauw water heeft het drankje een stimulerend effect op de spijsvertering, grotendeels omdat het helpt om giftige stoffen uit de lever te elimineren. Daarnaast merk je een vochtafdrijvend detox-effect in je hele lichaam.

2. Stilt de honger

In het witte gedeelte van de citroen zitten heel veel vezels die een hongerstillende werking hebben en cravings tegengaan. Wil je datzelfde resultaat én tegelijkertijd vet verbranden? Dan is SkinnyLove , dat eveneens de drang naar zoete en zoute smaken vermindert, een echte aanrader voor jou. Zo ben je elke dag een stapje dichter bij een gezond leven.

3. Geeft je metabolisme een boost

Het zurige van het citroensap versnelt de stofwisseling van je lichaam of je metabolisme, waardoor je lichaam alle maaltijden sneller verteert. Een sneller metabolisme heeft een impact op het afslankingsproces, wat betekent dat je die overbodige kilo's vlotter kwijtspeelt.

Lees ook: Kurkuma en gember: hét dreamteam voor een gezond gewicht

4. Sterker immuunsysteem

Citroenwater gezond Citroensap is rijk aan vitamine B, C, kalium, proteïne, antioxidanten, calcium, magnesium en pectine, wat zorgt voor een beter immuunsysteem. Ben je een beetje verkouden of heb je last van een grieperig gevoel? Citroensap drinken is het beste medicijn!

5. Glanzende huid

Die vitamine C versterkt niet alleen je immuunsysteem, maar bezorgt je ook een soepele, gezonde en glanzende huid. Vitamine C is daarnaast nog belangrijk bij het aanmaken van collageen, een eiwit dat elasticiteit aan de huid geeft. Het sap van een citroen is dus een mooi en natuurlijk alternatief voor een anti-aging product. Wie had gedacht dat enkel het sap van een citroen dit allemaal voor je lichaam kon doen?
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo