Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
voordelen knuffelen

Elke dag knuffelen zorgt ervoor dat je echt gelukkiger wordt!

Knuffelen heeft alleen maar voordelen. We worden er allemaal gelukkiger van, dat weet (en vóelt) het kleinste kind. Maar het is ook belangrijk dat we het elke dag doen. Net zoals lachen en bewegen. Jammer genoeg is net dat soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor wie nog twijfels heeft: dit zijn de 4 belangrijkste voordelen zijn van een dagelijkse omhelzing:

1. Minder stress

Elkaar eens goed vastpakken vlak voor je aan een moeilijke taak begint, lijkt misschien iets voor voetballers. Toch is even knuffelen een prima oplossing voor elk moment waarbij je stress ervaart. Dankzij de aanraking gaat het cortisolgehalte in je lichaam sterk naar omlaag. Je hersenen krijgen kalmerende signalen. Door het feit dat je je geliefd voelt en letterlijk omringd, kan je spanning beter de baas. Ben je aan het afslanken en heb je het er moeilijk mee? Waarschijnlijk dacht je nog niet aan het positieve effect van een innige pakkerd af en toe. Al was het maar om niet te gaan snoepen door de stress!

2. Knuffels zijn goed voor je hart

voordelen knuffelenKnuffelen is letterlijk en figuurlijk goed voor je hart. Je hartslag wordt er rustiger van en je bloeddruk daalt. Wetenschappelijk onderzoek deelde een aantal mensen op in 2 groepen: enerzijds personen zonder fysiek contact met hun geliefde, anderzijds mét. Bij de groep die hun partner niet mocht aanraken, kon de hartslag wel 10 slagen per minuut hoger zijn. De proefpersonen die wel hun lief mochten omhelzen, hadden een beduidend lagere hartslag.

3. Meer knuffelen = betere seks

Onder knuffelen valt natuurlijk een breed gamma aan liefkozingen: van kusjes tot zachte strelingen tot... (vul maar in). We hoeven er geen tekeningetje bij te maken: van omhelzingen krijgt je (al dan niet slapende) libido een boost. Een omhelzing van je partner maakt dopamine vrij in je lichaam, dat werkt als een natuurlijk afrodisiacum. De natuur zit trouwens vol spannende afrodisiaca: ken jij deze lustverwekkers al?

RECEPT: SexPlosion: de ultieme cocktail die je libido laat knallen!

4. Van knuffelen word je gelukkig

Tijdens een diepe omhelzing maakt ons lichaam oxytocine aan, een stof die gevoelens van verbondenheid, toewijding en vertrouwen bij je op zal wekken. Dit zogenaamde knuffelhormoon lijkt sterk op het gelukshormoon en kan dan ook als fundament worden gezien van sterke relaties. Kortom: een knuffel maakt een wereld van verschil, vanbinnen én vanbuiten. Na een warme aanraking krijg je als vanzelf een gezonde blos. Laat elkaar niet te snel los: alle bovenstaande voordelen gelden alleen voor omhelzingen van 20 seconden of langer. Met andere woorden: SkinnyLovers, zorg dat alleen je knuffels 'dik' zijn!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"