Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
goed slapen

Enkele tips waardoor je goed gaat slapen!

Slaap is één van de belangrijkste dingen voor je lichaam. Je gaat er beter door uitzien, je concentratie verhoogt, je kan gemakkelijker beslissingen nemen en je voelt je in het algemeen ook gewoon beter. Maar het is voor sommige mensen niet gemakkelijk om in slaap te vallen of goed door te slapen. Daarom lijsten wij hier tips op die jou kunnen helpen om goed of beter te slapen.

Zorg ervoor dat de temperatuur goed zit in je slaapkamer

goed slapenZoals gezegd: wij van SkinnyLove snappen het belang van slaap voor je lichaam en gezondheid. Het is dan ook belangrijk dat het niet te koud of te warm is wanneer je gaat slapen. Volgens onderzoek is de perfecte temperatuur 18°C. Waarom? Je lichaamstemperatuur zakt tijdens de slaap. Aan het einde van je slaapcyclus stijgt het weer, om je lichaam duidelijk te maken dat het tijd is om op te staan. Door de temperatuur in je slaapkamer laag te houden, help je je lichaam daaraan te denken. Een te warme omgeving heeft effect op je lichaamstemperatuur en kan ervoor zorgen dat je de hele nacht wakker ligt. Je moet natuurlijk zelf uitmaken wat voor jou te warm of te koud is, dat is voor iedereen iets persoonlijk.

Voldoende verduistering helpt

goed slapenSterker nog: voldoende verduistering is cruciaal voor de perfecte nachtrust. Slapen in complete duisternis is even belangrijk voor ons lichaam ’s nachts als blootstelling aan daglicht overdag. Als we ’s nachts voldoende duisternis ervaren, nemen we overdag beter daglicht op waardoor we ons energieker voelen. Dat komt omdat het contrast tussen daglicht en duisternis onze biologische klok regelt, die ervoor zorgt dat we actief zijn overdag en rustig ’s nachts.

Wanneer de zon in de zomer ’s morgens vroeg opkomt en door de gordijnen straalt, wordt ons lichaam te vroeg wakker en vormt dat een bedreiging voor onze slaapkwaliteit. Het is dus essentieel om de slaapkamer perfect te verduisteren met bijvoorbeeld een rolluik of lamellen. Niet alleen de temperatuur of verduistering helpen, SleepDust zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je vaster slaapt. Dat komt door de talrijke bachbloesems die het poedertje bevat!

Hoe lang zou je moeten slapen?

goed slapenOok dat hangt af van persoon tot persoon. Er zijn mensen die met 4 uurtjes slaap toekomen, andere kunnen niet zonder hun 7 uurtjes nachtrust. Het blijkt dat de gemiddelde persoon met 7,5 uur toekomt. Maar wat is nu jouw ideale slaaptijd? Die kan je zelf makkelijk berekenen. Als je 10 dagen elke nacht 7u slaapt en je je energiek voelt, kan je die 7u aanhouden. Maar als je voor je wekker wakker wordt, verminder je je slaaptijd met een half uurtje tot je door je wekker gewekt wordt. Na een tijdje weet je dan hoeveel slaap je effectief nodig hebt om uitgerust te zijn!

Het is ook belangrijk om voldoende energie doorheen de dag te verbruiken dat je je 's avonds ook effectief moe voelt. Gember is zo'n ingrediënt dat je veel energie geeft en iets wat je terugvindt in onze kuren.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"