Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
5 jaar jonger

Er 5 jaar jonger uitzien? Dit is het ultieme (en makkelijke!) 5-stappenplan

5 jaar jonger lijken is via dit 5-stappenplan makkelijk haalbaar. Herhaal het 2 tot 3 keer per jaar als kuur, of beter nog: probeer het elke dag van het jaar te volgen. Het grootste deel van dit handige stappenplan werkt van binnenuit. Door je voeding aan te passen haal je je metabolische leeftijd naar beneden. Alleen op die manier kan je er ook echt 5 jaar jonger uitzien.

1. Ontbijt en lunch = energie

Het is belangrijk dat je je ideale eetpatroon ontdekt, waar jouw lichaam blij van wordt. Het goede, oude eetdagboekje is heus niet zo'n slechte uitvinding van diëtisten! Ga eens een weekje na van welke voeding je kracht krijgt, en waar je sloom door wordt. Vaak dénken we dat we aan 5 porties vitamines toekomen per dag, terwijl dat helemaal niet zo is. Door je eetpatroon te screenen zie je zwart op wit of je echt wel genoeg groenten en fruit binnenkrijgt. Door evenwichtige voeding waar je energie van krijgt, wordt je lichaam vanbinnen jonger. Die vitaliteit vertaalt zich nog niet de eerste weken naar je huid, maar na een maand zie je een duidelijk verschil.

2. Avondmaal = rust

Ook stress vreet aan je huid en kan er voor zorgen dat je er ouder uitziet. Ook dit kan je deels oplossen door anders te eten. Voeding raakt namelijk echt alles, van je gezondheid, tot je energieniveau en je huid. Als je veel stress hebt, eet dan voedsel dat ontspannend werkt, zoals bleekselderij, zilvervliesrijst, boerenkool en knoflook. Ook in dit artikel vind je alle info om er via ontspannende voeding 5 jaar jonger uit te zien.

3. Vaste verwenavond

Kies een vaste avond in de week om jezelf eens lekker in de watten te leggen. Begin met een ouderwets potje stomen om je poriën open te zetten. Op een lichtjes vochtige, en vooral gereinigde huid werken je verzorgingsproducten beter in. Ga er lekker bij zitten en combineer je gezichtsmaskertje met een voetenbad. Of als iemand je wil helpen, kan je je voeten laten masseren terwijl je geniet van een (zelfgemaakt) zuiverend maskertje op basis van kurkuma.

4. Vul tekorten aan

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk water is voor een gladde, jeugdige huid. Toch een beetje variatie nodig? Eet je bovendien niet altijd evenwichtig? Zet dan SkinnyLove in om tekorten aan te vullen. Je moet daarom niet minder fruit en groenten gaan eten, maar in deze slanke mix zit voldoende vitamine C om je huid van binnenuit te verwennen. Wist je trouwens dat vitamine C een absolute noodzaak is om je lichaam collageen aan te laten maken.

5. Meer slapen = 5 jaar jonger

Ook slapen maakt een wezenlijk verschil voor je huid. Als je er de tijd voor hebt, maak dan af en toe plaats voor een middagdutje. Eet vooraf een handjevol kersen of nip aan dit drankje met Bachbloesems, want dankzij meer tryptofaan en serotonine wordt je schoonheidsslaapje nog efficiënter. 2 uur langer slapen per week maakt het grootste verschil, zelfs als je van huis uit gezegend bent met een stralende natuurlijke schoonheid. Model Jodie Kidd bijvoorbeeld is haast onherkenbaar na een drukke modeweek met feestjes, champagne, stress... weinig vitamines en nog minder slaap. Het Amerikaanse fotomodel ziet er op die plaatjes 10 jaar ouder uit in plaats van 5 jaar jonger!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"