Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Er slanker uitzien op 5 minuten tijd kan zo

Er slanker uitzien op 5 minuten tijd kan zo

Sta jij 's ochtends vaak voor je kleerkast op zoek naar een outfit waar je jezelf goed in voelt? Twijfel je over welke kleding geschikt is voor jouw lichaamstype? Deze kledingtips doen je er op amper 5 minuten tijd al heel wat slanker uitzien.

Zeg vaarwel tegen de keuzestress en tegen die overbodige kilootjes.

Niet alleen wat je eet en drinkt of je hoeveelheid dagelijkse beweging beïnvloedt hoe slank je eruitziet. Wist je dat het heel belangrijk is om de juiste kleding voor je figuur te dragen? De foute kleding kan je lichaam namelijk helemaal uit proportie brengen, waardoor je er vaak dikker uitziet dan je in werkelijkheid bent. Iets dat makkelijk te vermijden is dankzij deze tips.

1. Draag kleding die past

Zorg ervoor dat de kleding die je draagt ook echt jouw maat is. Te strakke en te grote kleding zorgen er net voor dat je dikker lijkt. Het tegenovergestelde van wat je wil bereiken dus. Een kledingstuk dat te strak is, benadrukt en creëert zelfs extra vetrolletjes. Te grote kleding zorgt dan weer voor extra volume op plaatsen waar je dat echt wel kan missen. Pas gerust verschillende maten in de winkel om te kijken welke versie van het kledingstuk het best aansluit bij jouw lichaamstype.

Lees ook: Deze wekelijkse gewoonte zorgt voor een mooi figuur

2. Draag zwart

slanker uitzien We weten allemaal dat zwart een afslankende kleur is. De kleur zorgt er namelijk voor dat er minder schaduwplekken op je lichaam te zien zijn, waardoor je optisch slanker oogt. Het mag dan gezichtsbedrog zijn, het kan je wel een mentale boost geven tijdens je dieet. Bovendien blijkt uit Brits onderzoek dat mensen die zwart dragen zelfzekerder, intelligenter en aantrekkelijker overkomen. Zwarte outfits roepen ook begrippen zoals 'classy' en 'volwassen' op. Het kan slechter, toch?

3. Vermijd wit

Waar zwart afslankt, gaat wit net verdikken. Blijf liever weg van witte en lichtere kleuren als je iets dikker bent. Deze accentueren namelijk de plekjes op je lichaam die je eerder wil verbergen. Het kan je zelfvertrouwen een serieuze knauw geven en dat is niet wat we willen. Wij willen dat je de beste versie van jezelf kan zijn en je jezelf ook zo voelt!

Lees ook: Zo haal je het mooiste uit jezelf (zelfs op drukke dagen)

4. Neem de juiste houding aan

Voor wie er slanker en zelfzeker wil uitzien, is een juiste houding aannemen essentieel. Hou je rug recht en je schouders naar achteren. Dat kan je al onmiddellijk 5 kilo lichter doen lijken. In het begin kan het misschien vervelend aanvoelen als je een slechte houding gewend bent, maar op lange termijn zal je jezelf veel beter en zelfzekerder voelen. Ook al ben je nog maar net gestart met je dieet, deze kledingtips laten je er al slanker uitzien op 5 minuten tijd. De perfecte motivatieboost om te blijven streven naar dat echte resultaat!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"