Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
extra collageen

Extra collageen? Deze booster houdt je huid langer jong

Om je huid te voeden met extra collageen hoef je geen pastilles of poeders in te nemen. De laatste jaren maakt dierlijk collageen of collageen in poedervorm een grote opmars. Zo prijzen influencers en populaire lifestyleblogs formules aan die je bijvoorbeeld aan je thee of koffie kan toevoegen. Er bestaat echter geen enkel wetenschappelijk bewijs dat deze vorm van extra collageen je huid langer jong houdt.

Zoals je misschien al weet, is de natuur niet echt gul met de natuurlijke aanmaak van collageen. Al vanaf je 25e gaat de natuurlijke aanmaak ervan namelijk naar omlaag. Maar geen nood: er bestaan natuurlijke middelen om de elasticiteit van je huid toch op peil te houden.

1. Vitamine C = collageen = jonge huid

Aan de samenstelling van ons succesnummer SkinnyLove (goed voor een blijvend slanke lijn zonder jojo-effect) merk je het al: bij ons is het vitamine C all the way! Wij bouwen graag verder op de wetenschap, die stelt dat vitamine C de belangrijkste booster is van collageen. Het is dus zaak om altijd waakzaam te zijn dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. In dit artikel en deze blogpost geven we je alvast handenvol ideeën, want je hoeft heus niet alleen sinaasappels te smullen voor het ascorbinezuur (een andere naam voor booster vit. C)

2. De schijf van vijf voor extra collageen

Zoals gezegd komt het erop aan om ook onverwachte bronnen van deze stervitamine aan te spreken. Want ascorbinezuur zit soms in een klein, onverwacht hoekje: zo is 1 kopje waterkers al goed voor meer dan de helft van je ADH! Je kan ook wat vaker koken met koriander, basilicum en saffraan. Het is sowieso een goed idee om de voorkeur te geven aan verse kruiden, als het enigszins mogelijk is. Verder is het slim om elke dag, of om de paar dagen de volgende ingrediënten toe te voegen aan je gezonde gerechtjes:

Lijnzaad

Lijnzaad is zowat een alleskunner: het draagt bij tot een goede spijsvertering en een gezond gewicht, maar je kan er ook je vitamine C-toevoer door opkrikken. De zaadjes zie je vaak geroosterd terug op verschillende soorten crackers of in ontbijtgranen, maar heel wat mensen verteren ze beter als je ze een nachtje in water laat weken.

Steranijs

Misschien gebruik je steranijs maar heel sporadisch, maar als je eenmaal de voordelen kent wil je dat vast vaker doen. Afgezien van de sterke antioxidanten in het kleine vruchtje, zijn er nog heel wat grote gezondheidsvoordelen aan verbonden, zoals een rijke dosis vitamine C. Gooi wat vaker een stukje verse steranijs bij je thee of kookwater, voor wat extra smaak bij zilvervliesrijst, bijvoorbeeld.

Knoflook

Oké, look is niet meteen geschikt om te eten op een romantisch avondje (tenzij je het met z'n tweeën doet) maar als je houdt van een vlotte bloedcirculatie (ook al zo goed voor die frisse blos op je huid!) of graag zeker bent dat je huid continu collageen aanmaakt, kan je (geurloze) supplementen slikken of gewoon lekker smullen van wat extra look bij je eten.

Wortelen

Onderschat nooit de kracht van de goede oude peen, die je jaarrond kan gebruiken in de keuken! Hij geeft niet alleen een zachte, zoete smaak aan je gerechtjes, maar zorgt er ook voor dat je huid en ogen jong blijven.

Omega 3-rijke vis

We weten niet wanneer jij vis eet, maar bij SkinnyLove kunnen we niet meer zonder een blikje tonijn, makreel, zalm of ansjovis in ons lunchpakket. Omega 3 is namelijk al wat je huid verlangt om lekker lang fris en jong te blijven. Crackertjes erbij, wat olie, komkommer en tomaat en klaar is kees. Op zoek naar een variant voor nog meer beet? Dan is deze wrap zonder brood helemaal jouw ding! Heb je na deze lectuur honger gekregen? Sorry:) Geniet van je gezonde hap met minstens 1 van de bovenstaande lekkernijen & smakelijk!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"