Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
fibromyalgie

Deze 3 tips kunnen klachten van fibromyalgie verminderen

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je chronische pijnen ervaart over het hele lichaam. We hebben allemaal wel eens last van spierpijn, maar bij fibromyalgie worden die pijnen veel feller gevoeld. Daarnaast zijn fibromyalgie patiënten continu vermoeid en vaak misselijk. Hun slaappatroon is verstoord en ze kunnen zich moeilijk dingen herinneren. Ze zijn ook vatbaarder voor depressies & maag- en darmklachten. Tot op de dag van vandaag is er nog geen oorzaak of remedie voor gevonden. Maar je kan de klachten van fibromyalgie verminderen door je levensstijl en voeding aan te passen. Met deze 5 tips weet je hoe je daaraan moet beginnen!

1. Zorg voor voldoende hydratatie

water drinken Voldoende drinken is voor iedereen gezond, al helemaal bij fibromyalgie. Het verdrijft afvalstoffen uit het lichaam en verminderd spierkrampen. Waarom zou je dan geen 100% natuurlijke mengeling van fruitvezels, prebiotische vezels en kruiden met je water mengen? SkinnyLove zit vol met kurkuma, een wondermiddel tegen gewrichtspijnen. Het werkt zowel pijnstillend als ontstekingsremmend, daarom zal je snel merken dat je minder nood hebt aan pijnstillers. Als je je 's morgens na een slechte nachtrust futloos voelt, helpt SkinnyLove jou ook! SkinnyLove is rijk aan gember, een ingrediënt dat voor energie en vitaliteit zorgt. Drink 's morgens een heerlijk warme tas en je zal merken dat jouw fysieke en ondernemende prestaties aanzienlijk verbeteren. Onderzoek toont aan dat mensen die gewicht verliezen aanzienlijk minder last hebben van ontstekingen en bijna alle fibromyalgie symptomen, waaronder pijn, depressie en slaapstoornissen. SkinnyLove verandert jouw smaakprofiel³ , helpt je met afvallen¹.

Lees ook: Voldoende water drinken moeilijk voor jou? Niet dankzij deze 3 simpele tips

2. Ondersteun je lever

leverDe lever is belangrijk om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen en energie aan te maken. Als je lever niet meer zo goed werkt zal je sneller last krijgen van spier-, gewrichts-, hoofd- en buikpijn. Om je lever te ondersteunen is het belangrijk dat je de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt. Zo helpt gember bijvoorbeeld bij de spijsvertering en kurkuma werkt ontstekingsremmend en lichaamszuiverend. Heel wat producten uit het SkinnyLove assortiment bevatten deze ingrediënten. Zoals de Ananas Kurkuma bar of Gember Matcha bar. Hongerstillende én gezonde tussendoortjes! Lees ook: Deze voeding bezorgt je een gezonde lever

3. Zorg voor een goede slaapomgeving

slaapomgeving fibromyalgie verminderenTijdens je slaap herstelt het lichaam en worden er hormonen aangemaakt. Een verstoorde slaap, wat veel voorkomt bij fibromyalgie, ontregelt de herstelsystemen. Dat zorgt voor tal van pijnklachten. Eet voor een goede slaap na 20.00 uur 's avonds niet meer. Maak je kamer zo donker mogelijk en doe zo weinig mogelijk het licht aan, hierdoor wordt de melatonineproductie gestart. Melatonine is een hormoon dat ons slaapritme regelt. Als het dus donker is, vallen we gemakkelijker in slaap. Koop bijvoorbeeld zonwerende gordijnen, zodat je kamer pikdonker is. Laten je gordijnen toch licht door? Gebruik dan een slaapmasker. Als dat niet helpt kan je ook SleepDust proberen, maar bespreek het gebruik en de effecten eerst met je huisarts.

Lees ook: Je hormonen in balans houden lukt het behulp van deze vitaminen

Met deze 3 tips kan jij fibromyalgie verminderen op een gemakkelijke manier!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"