Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
frisdrankverslaving tegengaan

Je frisdrankverslaving tegengaan lukt jou eindelijk op deze manier

Je bent eindelijk gezond aan het eten en je bent zelfs beginnen bewegen. Toch gaat dat wijzertje op die weegschaal maar niet naar beneden en verlies je ook geen centimeters lichaamsvet. Waar loopt het dan fout? Veel mensen onderschatten de invloed van suikkerrijke dranken zoals frisdrank op de werking van hun lichaam. Een glaasje kan geen kwaad, toch? Newsflash: dat ene glaasje kan wel kwaad. Zeker wanneer je nog maar net begonnen bent met het omgooien van je levensstijl. Om je lichaam volledig te resetten en gezond te maken, is het belangrijk dat je afkickt van je frisdrankverslaving. Succesvol die frisdrankverslaving tegengaan doe je zo.

Verslaving

frisdrankverslaving tegengaan Heel wat mensen met overgewicht kampen met een frisdrankverslaving. De hoeveelheid suiker in dit type drankjes maakt je helemaal verslaafd, waardoor je verlangt naar steeds meer suiker en bijgevolg veel te veel slechte suikers opneemt. Verslavend zijn ze zeker, gezond daarentegen zeker niét. Ze tasten niet alleen je gewicht aan, ook je tanden krijgen het te verduren door de hoeveelheid suiker die je dagelijks opdrinkt. Daarnaast loop je ongetwijfeld bijna altijd rond met een opgeblazen gevoel, waar de koolzuurhoudende gassen in frisdrank verantwoordelijk voor zijn. Toch maar eens tijd om er iets tegen te doen?

Stap per stap

Net zoals je een alcoholverslaafde niet van de ene op de andere dag cold turkey kan laten gaan, geldt hetzelfde bij een frisdrankverslaving tegengaan. Doet die vergelijking jou schrikken? Goed zo. Want het verslavende effect is in beide gevallen exact hetzelfde. Probeer langzaam af te bouwen, om zo je lichaam te laten wennen aan de nieuwe realiteit. Op die manier geef je jouw brein de tijd om te resetten, waardoor het minder snel naar frisdrank verlangt. Gun jezelf een realistische periode om ervan af te geraken. Slechte gewoontes doorbreken gaan niet van de ene op de andere dag en de kans bestaat dat je af en toe een terugval hebt. Laat jezelf daardoor niet ontmoedigen, maar zet door. Stap per stap. Lees ook: Moeite met slechte gewoontes te doorbreken? Dit is waarom

Drink water

Vervang je dagelijkse dosis frisdrank door de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid water van 1,5 tot 2 liter water. Voor elke frisdrank die je laat staan, drink je een glaasje water in de plaats. Zo merk je snel waarom je eigenlijk drinkt: omdat je lichaam het nodig heeft. Wat je lichaam vooral niét nodig heeft, zijn die overbodige hoeveelheid suikers. Water hydrateert je lichaam en houdt het gezond. Geen fan van droog water? Voeg dan het natuurlijke SkinnyLove toe. Dankzij gezonde ingrediënten zoals kurkuma, vijgcactus en matcha groene thee krijgt je lichaam een extra detox⁶  en jij een extra lekker smaakje bij je water. Lees ook: 6 tips om makkelijker voldoende water te drinken

Merkbaar effect

Eens je doorzet en het effect van frisdrank uit je lichaam is verdwenen, zal je steeds minder zin hebben in deze te zoete substantie. Een frisdrankverslaving tegengaan is bewust kiezen voor een nieuwe, gezonde levensstijl waarbij je jezelf niet meer kan inbeelden dat je het ooit anders deed. Water drinken wordt een vanzelfsprekendheid en frisdrank zal je zelfs niet meer smaken. Wedden dat je niet meer snapt hoe je ooit zoveel liters binnenkreeg? Om nog maar van die eindelijke vooruitgang op de weegschaal te zwijgen.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo