Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
geheugen oplossingen

Gaten in je geheugen? Dit zijn de 3 beste oplossingen (aanbevolen door experts)

Iedereen heeft wel eens last van gaatjes in het geheugen, maar volgens experts bestaan er eenvoudige oplossingen. Die helpen je om je geheugen te beschermen en zijn voor iedereen haalbaar:

1. Kom in beweging!

Terwijl je je buikspieren traint, komt ook je brein in beweging en uiteindelijk in topconditie. Beweging zorgt voor een hernieuwing van de cellen in het gedeelte van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het geheugen.

2. Schaapjes tellen

Waar is slaap al niet goed voor? Wel, ook voor een topgeheugen, zo blijkt. Onderzoekers van de Universiteit van Luik kwamen tot de conclusie dat er een duidelijk verband bestaat tussen nachtelijke hersenactiviteit en de verankering van kennis. Dat ons brein informatie herwerkt tijdens onze slaapuurtjes is al langer bekend. De Luikse studie onderzoekt nu verder hoe nieuwe info in ons langetermijngeheugen wordt opgeslagen.

Ook interessant: Essentiële kennis over slaap om je leven blijvend te verbeteren

3. Vertel een verhaal

Je weet wel dat er sterke verhalen bestaan die alleen voortleven omdat ze van generatie op generatie worden doorverteld. Je kan dat letterlijk nemen, door grote en kleine verhaaltjes door te geven, maar op de keper beschouwd gaat het hier om het smeren van sociale contacten. Ons brein werkt beter als we ons omringd voelen. Neem dat gerust letterlijk; online delen blijkt veel minder nuttig! Wees je ten slotte ook bewust dat er factoren bestaan waardoor je je geheugen (misschien onbewust) saboteert, zoals bijvoorbeeld roken. Ook te vaak en te diep in het glas kijken is niet goed, noch te veel suiker eten. Ook medicatie (antidepressiva, slaapmiddelen) kunnen je geheugen kelderen. Hou dus steeds oplossingen om je geheugen te verbeteren voor ogen. Want ook de aloude waarheid 'rust roest' geldt als het om je grijze cellen gaat! P.S.: Wat slapen betreft, is het beter om niet-verslavende, natuurlijke oplossingen te kiezen, zoals bijvoorbeeld dit heerlijke drankje op basis van kamille en Bachbloesems.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"