Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
geen muggenbeten

Geen muggenbeten deze zomer dankzij dit eten

Ah, muggen. Als er iéts vervelend is aan de zomer, dan zijn het wel deze kleine zoemende beestjes. Er zijn heel wat handige hulpmiddelen om muggen op afstand te houden, maar je kan zelfs nog een stapje verder gaan en bepaalde voedingsmiddelen eten om geen muggenbeten te hebben deze zomer. De moeite waard om eens uit te proberen als je het ons vraagt.

Iedereen kent wel iemand die een hele zomer lang slachtoffer is van de muggen met een heel lichaam vol jeukende muggenbeten als bewijs ervan. Niet leuk en het kan je humeur en nachtrust helemaal verpesten. Gelukkig kan je bepaalde dingen eten om muggen van je weg te houden, say no more!

Lees ook: Zo hou je die muggen op afstand deze zomer

1. Look

Look houdt door zijn sterke geur niet alleen potentiële lovers op afstand, ook muggen blijken er niet zo'n fan van te zijn. Uit heel wat wetenschappelijk onderzoek kwam naar voor dat look een afstotend effect heeft tegenover muggen en andere insecten. De stof allicine zou hiervoor verantwoordelijk zijn. Om dit actieve bestanddeel van knoflook zijn optimale werk te laten doen, kan je het best fijngemalen en rauwe look toevoegen aan je maaltijden. Het ideale excuus om bij je salades of voorgerechtjes wat look bij te doen. Een opoffering die we niet zo heel erg vinden. Het is voor de goede zaak, toch?

Lees ook: 4 natuurlijke manieren om eten meer smaak te geven

2. Pompelmoes

Geen geur die meer naar de zomer ruikt dan pompelmoes. De tropische citrusvrucht met de zuurzoete smaak heeft ons hartje alvast gewonnen. Wie er geen fan van zijn? Muggen! In de pompelmoes zit een actieve stof genaamd nootkatone. Die stof is verantwoordelijk voor de bitterzoete smaak van het fruit. Uit onderzoek blijkt dat deze stof uit het fruit zowel muggen als teken op afstand houdt. Om geen muggenbeten te hebben, smullen we met alle plezier van pompelmoes deze zomer.

Lees ook: Is pompelmoes pittig voor je dieet?

3. Citroengras

In heel veel hulpmiddelen om muggen op afstand te houden, zoals muggensprays, zit er citronella. Die citronella vind je ook terug in het aromatische kruid citroengras met de kenmerkende citrusgeur. Voeg wat citroengras toe om je eten op smaak te brengen om de citronella zo ook inwendig zijn werk te laten doen. Geen mug die jou nog wil bijten!

Lees ook: Zo gezond is citroen: 5 argumenten die je nog niet kende

Om geen muggenbeten op ons lichaam te krijgen, eten wij deze zomer deze drie voedingsmiddelen met plezier à volonté!

Vorig artikel Lombardia Food Creator nv: duurzaam en lokaal ondernemen zonder toegevingen