Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gehydrateerd blijven

Gemakkelijk gehydrateerd blijven dankzij deze groenten en fruit

Heb jij soms moeite om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid water binnen te krijgen? Gehydrateerd blijven is belangrijk, dus moet je zeker een oplossing zoeken hiervoor. Die oplossing kan je bij heel wat groenten en fruit vinden. Veel onder hen bestaan namelijk grotendeels uit water, wat handig is om de hoeveelheid water die je binnenkrijgt te verhogen. Bovendien krijg je zo niet alleen water, maar ook heel wat extra voedingsstoffen binnen die jouw lichaam alleen maar gezonder maken.

1. Komkommer

 De komkommer ken je ongetwijfeld en zet je zeker en vast regelmatig op het menu. De frisse smaak is ideaal om tijdens alle seizoenen van te smullen. De groene groente heeft een watergehalte van maar liefst 98% en bevat heel weinig calorieën, wat het een toppertje maakt als gezond tussendoortje. Terwijl de groente je waterpeil aanvult, doet de waterige smaak je verlangen naar meer water drinken. Naast water bestaat de komkommer uit veel voedingsvezels en enorm veel vitamine K.

Lees ook: 5 overtuigende redenen om meer komkommer te eten

2. Bleekselder

bleekselderij gezond De knapperige stengel met zijn uitgesproken smaak bevat ongeveer 96% water, foliumzuur, vitamine A, vitamine C en vitamine K. De pittige bladgroente kan je rauw opsmullen als tussendoortje, maar is evengoed bruikbaar als smaakmaker voor je gerechten. Wil je gehydrateerd blijven? Dan is selder een makkelijk hulpmiddel.

Lees ook: Selder gezond? 4 doorslaggevende redenen waarom het goed is voor je lichaam

3. Tomaten

tomaten Dat we fan zijn van tomaten, dat weten jullie al langer als vandaag. Kan je ons ongelijk geven? Zeker niet! De tomaat bestaat in zoveel verschillende varianten en past zo goed als bij elk gerecht. Het watergehalte dat je via een tomaat mee naar binnenkrijgt is daarbij een mooi pluspunt. De tomaat bestaat uit ongeveer 95% water. Wie dagelijks heel wat tomaten binnenspeelt, houdt niet alleen zijn lichaam gezond, maar is evengoed bezig met gehydrateerd blijven. Met de juiste tomaten waan je jezelf in Italië. Zeker het proberen waard.

Lees ook: 5 dingen die je moét weten over tomaten

4. Spinazie

gehydrateerd blijven Spinazie doet meer dan alleen maar tot vervelens toe tussen je tanden blijven zitten. De superfood is rijk aan mineralen, vitaminen, pigmenten, fytonutriënten en... water. Het watergehalte van spinazie bedraagt zo'n 91,4%. Hoe kan het ook anders, als de groente in dit lijstje vermeld staat. Naast een voldoende hoeveelheid water krijg je door veel spinazie te eten ook stevigere botten, een flinke portie ijzer, sterkere spieren, een lagere bloeddruk en een sneller metabolisme. Niet slecht!

Lees ook: Spinazie voor een gezonde zomer? 4 x waarom het een goed idee is

5. Pompelmoes

gehydrateerd blijven De pompelmoes of grapefruit ligt als tropische citrusvrucht niet alleen mooi in je fruitmand, maar doet je ook mooi gehydrateerd blijven. Met 91% bestaat de vruchtsoort bijna uitsluitend uit water. Wanneer je elke dag een pompelmoes eet, bevordert dit gewichtsverlies, zorgt dit voor een lagere cholesterol, versterkt het de weerstand en brengt het je een gezonder hart. Lees ook: Is pompelmoes pittig voor je dieet?

6. Watermeloen

watermeloen De watermeloen is vast geen verrassende aanwinst voor dit lijstje, de naam zelf verklapt al dat hij grotendeels uit water bestaat. Voor 92% om exact te zijn. Daarnaast is de overheerlijke meloensoort rijk aan lycopeen. Dat is een antioxidant die je vaak terugvindt in rode groenten en fruit. Die antioxidant heeft onder andere een kankerbestrijdend en ontstekingsremmend effect. Al is de watermeloen een echte zomergroente, ook in de nazomer proeven wij hem maar al te graag. Lees ook: 4 x waarom watermeloen ons favoriete zomerfruit is

7. Cantaloupe meloen

gezondheidsvoordelen van cantaloupe meloen En we zijn nog niet uitverkocht wat meloen betreft: ook de cantaloupe meloen bestaat voor 90,2% uit water. Stiekem vinden we hem zelfs even lekker als watermeloen. De sappige meloen is eveneens laag in calorieën en een perfecte boost voor je dieet en je gezondheid, aangezien het heel veel vitamine A en vitamine C bevat. Verder bevat hij nog omega-3 vetzuren en kalium en doet de vrucht de huid gehydrateerd blijven, waardoor deze helemaal straalt. Lees ook: Dit zijn de gezondheidsvoordelen van cantaloupe meloen Dankzij deze groenten en fruit is gehydrateerd blijven geen enkel probleem voor jou. Nog een extra tip als je moeite hebt met je water binnen te krijgen: voeg gerust wat smaakmakers toe. Denk hierbij aan het natuurlijke SkinnyLove vol vitaminen en mineralen, wat blauwe bessen, een schijfje citroen en ga zo maar door. Experimenteer! Water drinken ging nog nooit zo vlot.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"