Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gember gezondheid voordelen

Gember is 10 x geneeskrachtiger dan je denkt: de top 10 gezondheidsvoordelen die jij nog niet kent

Gember is een veelzijdige wortel met een scherpe en tegelijkertijd verfrissende smaak, die een schat aan voordelen biedt voor je gezondheid. Ken jij ze allemaal? Wij sommen de 10 grootste voor je op:

1. Het verdrijft misselijkheid

Niet alleen bij zwangere vrouwen! Gember is een uitstekend middeltje om reisziekte, duizeligheid en andere vormen van misselijkheid tegen te gaan. Meer weten?

Lees ook: Oef, dat lucht op! Natuurlijke middelen om misselijkheid te bestrijden.

2. Gember geneest ontstekingen

Verschillende natuurlijke chemicaliën in de gemberwortel, waaronder gingerol, onderdrukken ontstekingen in het lichaam. Na regelmatig gebruik ondervinden bijvoorbeeld mensen met artritis en astma minder hinder.

3. Goed voor hart-en bloedvaten

Gember verhindert dat bloed stroperig wordt waardoor de bloedcirculatie een boost krijgt. Het kalmeert het hart en verlaagt het cholesterolgehalte. P.S: Deze magische wortel laat je bloed overal sneller stromen. Nieuwsgierig?

Lees ook: Dankzij deze pikante kruiden krijgt jouw libido een boost!

4. Tegen menstruatiepijn

gember gezondheid voordelenDankzij de verbeterde bloeddoorstroming (en de pijnstillende kracht van de gemberknol) kan je hopen op een verzachting van dit maandelijkse 'ongemak'.

 

5. Het verbetert je geheugen

Heel wat studies tonen aan dat gember bescherming kan bieden tegen de achteruitgang van hersenfuncties bij het ouder worden, waaronder Alzheimer en dementie. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de ontstekingsremmende werking van gember. Een sterke gemberthee heeft ook een onmiddellijk wakkerschuddend effect op de hersenen. Voor een extra grote energieboost kan je gember combineren met matcha, dat zorgt voor een verhoogd bewustzijn, net zoals een straffe kop Java, maar dan zonder de nevenwerkingen van cafeïne.

6. Goed voor de spijsvertering

In gember zit gingerol, een bestanddeel dat de afscheiding van gal-en maagsappen stimuleert. Hierdoor komt je stofwisseling beter op gang. Het knolletje vers en rauw eten is wat al te pittig. Voeg af en toe een vleugje gember toe aan je gerechten, zoals bijvoorbeeld aan een doordeweekse kippenschotel. Meer lezen? De 6 beste tips voor een optimale spijsvertering

7. Zorgt voor een sterkere weerstand

De gemberknol is bovendien een straffe immuunbooster. Het versterkt je lichaam van binnenuit zodat je minder vatbaar wordt voor kwaaltjes als bijvoorbeeld een koortslip of een verkoudheid. Dit drankje kan je helpen om naast gember ook meer vitamine C (één van de belangrijkste bouwstenen van sterke immuniteit) in je levensstijl te integreren.

8. Fijn voor de lijn

Helemaal mooi natuurlijk is dat deze wonderlijke knol ook je dieet ondersteunt. Het is niet alleen een eetlustremmer, maar ook een felle vetverbrander en ontgifter. Gingerol helpt je lijf om vetreserves aan te spreken en niet alleen vocht te verliezen. Net dankzij zijn peperige toets smaakt gember bovendien goed af, waardoor je drang naar zoetigheid wordt ingetoomd. Dit is trouwens de reden waarom er kwaliteitsvolle gember in de receptmengeling van SkinnyLove is verwerkt.

9. Verfrist de adem

gember gezondheid voordelenEen gemberwortel smaakt dan misschien niet zo fris als een muntblaadje, toch helpt het om op een (klein) stukje te kauwen om een slechte adem te neutraliseren. Ideaal na het eten van look, maar ook als je bijvoorbeeld bang bent van een 'koffie-adem'.

 

 

10. Zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen

Raar maar waar: in onze welvaartsmaatschappij zijn sommige mensen 'ondervoed'. Niet in calorieën, maar in voedingsstoffen. Dat komt omdat niet iedereen voedingsstoffen even goed absorbeert. Gember kan de opname van voedingstoffen uit je darmen tot wel 200% verhogen. Dit is een goede reden om aan elk gerecht een vleugje gember toe te voegen, óf je maaltijd af te sluiten met een gemberthee. De beste gember ter wereld groeit in Hawaï en op de Filipijnen. Het is niet altijd zeker dat je die bij de groenteboer of in de supermarkt vindt. Ginger BLAST biedt een hoogwaardige natuurlijke remedie met extracten van de beste gember op aarde. Zelfs al drink je het niet voor de gezondheid, zijn er ook veel mensen die het drinken voor de pittige smaak, als alternatief voor koffie of thee.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo