Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
granaatappel gezond

Geniaal gezond: granaatappels voor je lijn en je libido

Ze ogen niet alleen spectaculair, maar ze zijn ook nog eens gezond en heerlijk friszoet: granaatappels! Dit zijn hun 6 belangrijkste gezondheidsvoordelen:

1. Ontstekingsremmer

De granaatappel is een waar bommetje vol antioxidanten en beschikt over krachtige antibacteriële eigenschappen. Daarom is het fruit niet alleen fantastisch voor een vlotte spijsvertering, maar ook om bijvoorbeeld de schade aan het kraakbeen te beperken, bij mensen met artritis.

2. Granaatappel voor een mooier gebit

granaatappel gezondDe ontstekingsremmende eigenschappen van de granaatappel zorgen er samen met de flavonoïden voor dat tandplak geen kans krijgt. Door regelmatig te smullen van de exotische appel en je tanden goed te verzorgen, krijgt ook tandbederf minder kans om zich te ontwikkelen.

 

 

3. Sexy fruit voor zwoele nachten

4500 jaar geleden al beschouwden de Egyptenaren de vrucht als een levenselixir en een symbool van vruchtbaarheid. In Griekenland wordt de robijnrode appel met Nieuwjaar gegeten als geluksbrenger. Vast staat dat dit fruit je veel geluk en plezier kan brengen in de slaapkamer! De granaatappel is een krachtig afrodisiacum dat lustgevoelens kan aanwakkeren en de kwaliteit van het sperma verbetert.

4. Vetverbrander

Granaatappel pakt vet aan, vooral in de zone waar dat het gevaarlijkste is; rondom de buik. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die granaatappel aten minder vetzuren in de buikzone hadden dan mensen die dat niet deden. De wondermooie vrucht bevat ook maar 78 calorieën per 100 gram. Dankzij zijn hoge gehalte aan vezels kan je de granaatappel ook tot de eetlustremmers rekenen. 1 granaatappel bevat al drie kwart van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Voldoende vezels eten geeft je een verzadigd gevoel, zorgt voor een vlotte stoelgang en houdt je gewicht op peil.

5. Collageenbooster

Granaatappel doet wonderen voor je huid, omdat het de levensduur verlengt van de cellen die collageen en elastine aanmaken. Collageenvezels zijn verantwoordelijk voor het glad en flexibel houden van de huid.

6. Stresskiller

Uit onderzoek blijkt dat mensen na het drinken van een glaasje granaatappelsap minder cortisol in hun speeksel hebben. Het stresshormoon is een stofje dat we allemaal kunnen missen, dus het is het proberen waard. Kies wel voor de verse vrucht als je de mogelijkheid hebt. Dat is ook goedkoper dan het vruchtensap. Redenen in overvloed dus om de gezonde granaatappel een kans te geven. Hij is ook nog eens onweerstaanbaar lekker... dat dacht naar het schijnt ook Eva. Heel wat onderzoekers zijn er van overtuigd dat de zondeval er kwam door dat ze beet in een granaatappel, en niet in een gewone appel!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"