Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
genieten van de zon

Genieten van de zon tijdens het paasweekend? Let zeker hierop!

Een verlengd weekend met goed weer? Dat zou in niet-coronatijden het ideale weertje zijn om heel wat daguitstappen naar de zee of een waterdomein te ondernemen. Voorlopig blijven we allemaal in ons kot en moeten we creatief genieten van de zon tijdens het paasweekend. Wil je graag zonnen? Let dan zeker hierop!

Hoe kan je genieten van de zon?

zorgeloos genieten van de zon Nu het blote-benen-weer in het land is en we vooral thuis moeten blijven, is het de perfecte timing om al wat te genieten van de zon in de mate van het mogelijke. Wie een terras en een tuin heeft, mag zichzelf gelukkig prijzen. Voor hen is genieten van de zon alvast geen probleem dit weekend. 'Blijf in uw kot' wordt op die manier al iets aangenamer. Heb je geen terras? Probeer dan uit te zoeken op welke plek in je huis de zon staat op een bepaald uur en de zon zowat mee te volgen. Zet een raam of zelfs een deur open en probeer op die manier toch een streepje zon mee te pikken. Een klein straaltje is al voldoende! Is het helemaal onmogelijk? Ga dan buiten wandelen op veilige afstand van andere en haal je dagelijkse dosis vitamine D op die manier binnen.

Insmeren

zorgeloos genieten van de zon Een bruin kleurtje en sunkissed zomersproetjes mogen dan mooi zijn, de zon is niet altijd gezond voor de huid. Daar verandert de hele lockdown niets aan. Voor je probeert om een kleurtje te krijgen, is het belangrijk om te weten hoe je dat het best op een gezonde en natuurlijke manier doet. Gebruik dus zeker een zonnecrème met minstens factor 15. Niet alleen diegenen met gevoelige huidjes moeten zonnecrème gebruiken, alle anderen ook. Een factor filtert de stralen die verantwoordelijk zijn voor de verbranding van de huid. Je mag niet vergeten dat verbranden eveneens een impact op je lichaam heeft, en op zijn beurt zo ook op je immuunsysteem. Loop geen risico's en smeer je gewoon braaf in. Bruinen zal je ook op die manier, geen paniek!

Basiskleur is geen bescherming

Hoe vaak heb je mensen in je omgeving al horen stellen dat "ze geen zonnecrème nodig hebben, want ze zien al een beetje bruin"? Vanaf nu kan jij hen hier corrigeren. Een basiskleur beschermt namelijk helemaal niét tegen de zon. Dat is een fabeltje. Zelfs dan kan de zon je huid serieus verbranden en kan je andere schadelijke effecten van de zon ondervinden zonder degelijke bescherming. Blijven smeren dus, ook als je al wat bruin ziet!

Hydrateren, hydrateren, hydrateren

XYZ-booster | bovenaan Hoewel in de zon zitten zalig ontspannend is, is het ook uitputtend voor je lichaam. Het lome gevoel dat je hebt wanneer je uit de zon stapt, krijg je niet voor niets. Zorg ervoor dat je de hele tijd water blijft drinken. Op die manier voorkom je dat je uitdroogt. Zet je SkinnyLove of je Immunity XYZ booster bij jou op het terras als heerlijke verfrissing en je zit helemaal goed.

 

Lees ook: Voldoende water drinken moeilijk voor jou? Niet dankzij deze 3 simpele tips

Zorgeloos genieten van de zon in het paasweekend? Wij zijn er helemaal klaar voor. Vrolijk Pasen!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"