Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
parfum anders ruikt

Hoe komt het dat de geur van parfum bij iedereen verschilt?

Je merkt een heerlijke parfum op bij een van je beste vriendinnen, dus je snelt je maar al te graag naar de winkel om diezelfde geur aan te schaffen. Wanneer je die geur vervolgens op jezelf spuit, ruikt die plots helemaal anders. Komt dit jou bekend voor? Dit is de reden waarom de geur van parfum bij iedereen verschilt.

Ander huidtype

parfum Eerst en vooral: nee je beeldt het jezelf niet in dat een parfum anders ruikt bij jou dan bij je zus. De verklaring hiervoor is eigenlijk redelijk simpel: elk lichaam is anders. Aangezien elk lichaam anders is, heeft ook iedereen een ander huidtype. Voornamelijk de pH-waarde of zuurtegraad van de huid, je hormonen en wat je eet, zorgen ervoor dat bepaalde geurschakeringen uit een parfum beter of slechter ruiken in combinatie met jouw huidtype. Daarom is het dus heel belangrijk om een parfum altijd eerst uit te testen voor je hem mee naar huis neemt. Het kan zijn dat die geur heerlijk ruikt bij iemand anders, maar dat de zuurtegraad van jouw huid de geur net minder goed maakt.

Huidverzorging

parfum Naast de pH-waarde, je hormoonhuishouding en wat je eet, speelt ook je huidverzorging een grote rol. Hoe een parfum ruikt wanneer je deze op je huid spuit, wordt eveneens beïnvloed door hoe je huid eraan toe is. Alle andere verzorgingsproducten die je dagelijks gebruikt, veranderen hoe die parfum op jouw huidtype zal reageren. Afhankelijk van de zeep, bodylotion, douchegel en deodorant die je opsmeert of spuit, zal de parfum weer beter of slechter ruiken. Daarom is het vaak aan te raden producten van eenzelfde gamma te gebruiken. Zo voorkom je dat er te grote geurcontrasten aanwezig zijn.

Welke geur voor welk huidtype?

parfum Wie een redelijk normaal huidtype heeft, waarmee bedoeld wordt dat de huid niet speciaal vet of droog is, gaat meestal dezelfde geur uit het flesje op zijn huid ruiken. Dit kan wel nog beïnvloed worden door de andere factoren. Mensen met een vette huid houden voornamelijk de overheersende tonen van de parfum langer vast. Die geur zal overheersen. Andere accenten van de parfum verdwijnen dan naar de achtergrond. Dat kan de geur helemaal uit balans brengen en in sommige gevallen zelfs verpesten. Personen met een droge huid hebben eerder nood aan sterke geuren als ze willen dat de basisgeur van de parfum lang blijft zitten. Deze categorie zal eerder moeite hebben om de parfumgeur een hele dag lang te blijven ruiken. Heel subtiele geuren houden het in combinatie met deze huid meestal niet lang uit.

Lees ook: Dit is de oplossing voor een droge huid

Dat is dus de reden dat de geur van parfum bij jou helemaal anders ruikt dan bij andere personen!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"