Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Gewicht verliezen na de menopauze

Gewicht verliezen na de menopauze

Je sport braaf een paar keer per week. Je eet niets anders dan gegrilde kip, vis en salades. Maar de getallen op de weegschaal gaan niet naar beneden, sterker nog, ze kruipen langzaam omhoog, samen met je taillemaat. Welkom in de menopauze.

Dat de menopauze meer dan vervelende symptomen met zich meebrengt, weten je inmiddels. Dat ze uiteindelijk weer over gaan ook. Maar dat extra gewicht dat je hebt verkregen, zal niet zomaar met alle klachten verdwijnen.

Gewichtstoename tijdens de (pre)menopauze

Veel vrouwen zien hun lichaam veranderen als ze halverwege de veertig zijn en het stadium ingaan dat bekend staat als de pre- of perimenopauze, de jaren waarin je lichaam de overgang naar de menopauze begint. Deze veranderingen gaan door, zelfs nadat een vrouw de menopauze is reeds is gepasseerd. vlot afvallen tijdens de menopauzeWanneer vrouwen jonger zijn, zullen extra kilo's zich voornamelijk verzamelen op de heupen en de dijen. Maar tijdens de perimenopauze en na de menopauze zorgen hormoonveranderingen ervoor dat bij veel vrouwen het extra gewicht zich rond het middel en de buik verzamelt, een patroon dat androïde vetverdeling wordt genoemd. Gewichtstoename in de taille heeft niet alleen invloed op je uiterlijk. Het is een potentieel gezondheidsrisico, omdat het gepaard gaat met een verhoogd risico op cardiovasculaire problemen, zoals een hartaanval, beroerte of hoge bloeddruk. Naast het de veranderingen van de plaats waar vet zich ophoopt, hebben vrouwen in de menopauze ook een grotere kans om extra kilo's bij te komen.

Gewicht verliezen na de menopauze

Wat kun je doen wanneer je die extra kilo's na de menopauze nog niet kwijtgespeeld hebt?

Beweeg meer

Wat betreft lichaamsbeweging is elke beweging beter dan geen enkele, dus ook een dagelijkse wandeling telt mee. Denk ook eens aan krachttraining, wanneer dit voor jou mogelijk is. Vrouwen beginnen spiermassa te verliezen na de menopauze. Ga dus aan de slag met gewichtjes en probeer ze minstens twee keer per week in je training te verwerken (en nee, je hoeft niet te trainen tot formaat bodybuilder!).

Pak je slaapproblemen aan

Slechte slaapkwaliteit komt vaker voor tijdens en na de menopauze, en dit kan problemen met gewichtstoename veroorzaken. Een gebrek aan slaap beïnvloedt je gewicht op dezelfde manier als hormonale verschuivingen, waardoor je meer wilt eten en waardoor je lichaam vet verzamelt rond je middel. Als je een verstoorde slaap ervaart, neem dan 30 minuten voor je gaat slapen wat Sleepdust in. Sleepdust ondersteunt een goede nachtrust, een diepe ontspanning en weldoende slaap.

Verminder stress

Stress kan, net als slecht slapen, leiden tot gewichtstoename. Vrouwen in de menopauze hebben vaak tal van stressfactoren in hun leven, waaronder de zorg voor zowel hun kinderen als hun ouder wordende ouders. Probeer je stress te bestrijden met bijvoorbeeld meditatie en lichaamsbeweging, of laat je ondersteunen door een professional.

Lange termijn met SkinnyLove Om je gewicht met succes te beheren, moet je veranderingen in je levensstijl doorvoeren die je voor onbepaalde tijd kunt volhouden. SkinnyLove kan je hierbij helpen. SkinnyLove maakt namelijk komaf met een aantal van de extra kilo's de menopauze met zich mee heeft gebracht en ondersteunt het afslanken op een natuurlijke manier¹ . Zeg maar hallo tegen je terug fit voelen en een slankere jij! Door SkinnyLove te drinken, leer je jouw lichaam de kracht van de natuur kennen. Die kracht zorgt ervoor dat je lichaam zich herprogrammeert. Hierdoor schiet je vetverbranding² in actie, heb je minder zoete cravings³ en geraakt je energieniveau opnieuw in balans. Drink elke dag SkinnyLove en laat de kracht van de ingrediënten hun werk doen.

Stel je verwachtingen bij

menopauzeVoor veel vrouwen is het accepteren van lichaamsveranderingen ook iets waar ze mee in het reine moeten komen. Net zoals je lichaam de overgang maakte naar de puberteit, met alle veranderingen die volgden, ervaar je nu terug een andere overgang. Verander wat je kunt omwille van een gezond gewicht en levensstijl en accepteer tegelijkertijd een aantal van deze veranderingen als een natuurlijk onderdeel van het ouder worden.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"