Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezond snacken

Gezond snacken wanneer je heel de tijd thuis bent? Dat lukt je zo!

Alsof gezond snacken op zich al geen uitdaging was, zitten we nu ook nog eens bijna de hele tijd thuis. Juist ja, vlakbij alle mogelijke snacks die je jezelf kan inbeelden. De voorraadkast is snel opengetrokken en voor je het weet zit je weer te eten, terwijl je eigenlijk helemaal geen honger hebt. Klinkt dit scenario bekend in de oren? Dankzij deze tips lukt het jou gezond te snacken wanneer je de hele dag thuiszit!

1. Zet jezelf niet vlakbij de keuken

gezond snacken Een fout die veel mensen die thuiswerken of die een hele dag thuis zijn maken, is dat ze zich vlakbij de keuken installeren. Handig, toch? Zo verlies je amper tijd wanneer je jouw middageten klaarmaakt of opeet! Toch is dit heel gevaarlijk voor wie grijpgrage snackhandjes heeft. Hoe handig en tijdsbesparend het kan zijn tijdens de middag, des te verleidelijker het is voor de rest van de dag om snel even een snackje te nemen. Bovendien zie je de keukenkasten en wéét je gewoon dat al dat lekkers achter die deuren op jou ligt te wachten. Installeer jezelf bewust in een andere ruimte en bij voorkeur zelfs op een andere verdieping, zodat je jezelf er extra bewust van bent wanneer je een snack wilt halen. Dat verhoogt de drempel om het daadwerkelijk te doen. Aha, zo simpel kan het zijn!

2. Drink SkinnyLove

SkinnyLove Meer tijd thuis betekent dat je meer tijd hebt om meer routine te creëren. Die routine kan gaan over het uur dat je opstaat en gaat slapen, maar kan evengoed je eet- en drinkgewoonten betreffen. Thuis zijn, is het perfecte moment om elke ochtend en elke avond je SkinnyLove rustig uit te drinken en er nog harder van te genieten. Je SkinnyLove vergeten? Dat doe je nu zeker niet meer! Wie elke dag zijn ochtend- en namiddagkuur SkinnyLove blijft drinken, zal minder cravings³ ervaren. Gezond snacken is zo alvast geen probleem, want de verleiding? Die is er simpelweg niet meer.

3. Laat je niet verleiden in de supermarkt

gezond snacken Een heel effectieve tip om thuis niet te veel ongezond of overbodig te snacken? Geen ongezonde snacks kopen in de supermarkt! Zeker in deze tijden is het heel belangrijk om op voorhand een duidelijk boodschappenlijstje op te stellen, waar je in de winkel op focust, zodat je zeker niets vergeet. Negeer dus die winkelrayons met jouw grootste verleidingen en kies voor de voeding en gezonde snacks die je lichaam kan gebruiken. Het niet in huis hebben van ongezonde snacks is een van de meest makkelijke manieren om ervan af te blijven.

4. Snack gezond

gezond snacken Natuurlijk mag je wel snacken, we zijn uiteraard allemaal maar mensen! Als je kiest voor een tussendoortje, dan kan je genieten van een gezond alternatief. Check onze webshop en ontdek het SkinnyLove-assortiment vol hongerstillende⁹  en volledig gezonde, natuurlijke tussendoortjes. De SkinnyLove bars en brownie zijn vegan, glutenvrij en biologisch! Ze zijn speciaal gecreëerd voor iedereen die verlangt naar een gezonde levensstijl en wil genieten zonder schuldgevoel. Van mango-mandarijn en ananas-kurkuma tot een smeuïge brownie op basis van pure chocolade, boekweit en appel: er is voor ieder wat wils. Ideaal om thuis verantwoord en gezond te snacken!

5. Heb je honger of dorst?

XYZ-booster | bovenaan Vraag jezelf ook eens af of je écht honger hebt? Je lichaam verwart soms honger- en dorstprikkels, waardoor je snel naar eten grijpt, terwijl je eigenlijk gewoon voldoende moet drinken. Start je dag met de XYZ-booster, gevolgd door je dagelijkse kuren SkinnyLove en je zal merken dat je minder honger¹⁰  hebt doorheen de dag! Heb je toch een hongertje, terwijl je net hebt gegeten? Drink dan eerst nog eens! Heb je na een kwartier nog steeds honger? Neem dan gerust een gezond tussendoortje en vooral: geniet ervan!

Lees ook: Zo herken je makkelijk het verschil tussen honger en dorst

Gezond snacken is geen probleem dankzij deze 5 tips! Laat ons zeker weten hoe het gaat bij jou. Nood aan meer motivatie? Stuur ons dan zeker een berichtje, ons SkinnyLove-team staat altijd klaar voor jou!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"