Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezonde barbecue

Zo ga je voor een gezonde barbecue met paprika

Met het zonnige weer is er eindelijk weer een excuus om de barbecue van onder het stof te halen. Even zin in iets anders dan vlees? Ga dan eens voor een groente zoals paprika om er een gezonde barbecue van te maken. Paprika op de gril is overheerlijk en je kan de groente vullen met bijvoorbeeld andere groentjes of een schapen- of geitenkaas. En het is nog eens gezond ook!

1. Grote hoeveelheid carotenoïden

gezonde barbecue Of je nu gaat voor een rode, oranje, groene of gele paprika, ze zijn alledrie even gezond. Paprika's zijn bronnen van carotenoïden. Die vezels zorgen voor de kleur en het pigment van de groente. Jouw lichaam zet die carotenoïden om in vitamine A of retinol. Dat is goed voor je immuunsysteem, een gezonde huid en kan door de antioxiderende eigenschappen het risico op kanker en hart- en vaatziekten verminderen.

2. Goed tegen de stress

natuurlijke oplossing voor stress Het eten van een paprika is een natuurlijk hulpmiddel tegen stress. En stress, dat hebben we momenteel stiekem wel allemaal een beetje. Het aanwezige pigment lycopeen is een krachtige antioxidant die je lichaam en je immuunsysteem beschermt tegen de schadelijke effecten van stress. Grillen maar die groente!

Lees ook: Een natuurlijke oplossing tegen stress? Deze 5 voedingsmiddelen helpen jou er vanaf!

3. Vitamine C

verschil tussen groene, gele en rode paprika Vitamine C is één van de mineralen waar de paprika rijkelijk mee gevuld is. Die vitamine kunnen we allemaal wel gebruiken nu! Vitamine C helpt je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen, waardoor je minder vaak ziek wordt. Verder fungeert het als een stimulans van de collageenproductie, wat het behoud van een jonge huid en gezonde botten en tandvlees bevordert. Wil je nog extra vitamine C binnenkrijgen? Drink er dan zeker de Immunity XYZ Booster bij!

Lees ook: Een vitamine C tekort? Deze voeding lost het op

4. Gezonde ogen

gezonde barbecue Ook je ogen profiteren mee van de voordelen van die pittige paprika: ze zullen alleen nog meer stralen dan ze al deden. De hoeveelheden luteïne en zeaxanthine beschermen jouw netvlies, het zijn stoffen die van essentieel belang zijn voor de optimale functionering en gezondheid van de ogen.

5. Voldoende vezels

Bovendien zit de paprika vol vezels die onder andere constipatie helpen tegen te gaan en te voorkomen, je bloeddruk en je cholesterol verlagen en ontstekingsremmend werken. Naast voldoende vezels ook voldoende redenen om voor die paprika te gaan!

Lees ook: Deze onverwachte vleesvervangers ken je nog niet

De paprika is dus een ideaal en gezond alternatief voor bij een gezonde barbecue in het zonnetje!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo