Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezonde hapjes

5 x gezonde hapjes voor een zomerse picknick

Een gezonde picknick samenstellen, is minder moeilijk dan je denkt. Dankzij deze vijf gezonde hapjes smul jij van een heerlijke, zonnige picknick zonder je dieet of gezonde levensstijl in gevaar te brengen. Wie zegt dat gezond leven saai is, heeft deze gezonde snacks duidelijk nog niet uitgeprobeerd.

1. Watermeloen

Overheerlijke en verse watermeloen met wat fetakaas is een topcombinatie wat smaak betreft. Kies hier voor geiten- of schapenkaas om jouw lichaam de gezondste optie te schenken. Werk af met wat blauwe bessen en wat munt om de zomer helemaal in je bord te proeven. De gedachte aan dit hapje alleen doet ons al watertanden!

Lees ook: 4 x waarom watermeloen ons favoriete zomerfruit is

2. Courgetti

gezonde hapjes
Wanneer je aan courgette denkt, denk je misschien niet meteen aan een frisse zomersnack. Niets is minder waar! Met courgette kan je namelijk heerlijke courgetti maken. Een gezond en koolhydraatarm alternatief voor pasta. Het is makkelijk op voorhand klaar te maken en past perfect bij een frisse en gezonde picknick. Haal de courgette door een spiraalsnijder en voilà: een topgerechtje. Doe er wat kerstomaatjes bij om nog wat extra groentjes mee te hebben. Hoe meer, hoe beter. Werk af met wat basilicum en een beetje citroensap om het geheel op smaak te brengen.

3. Zoete aardappel

gezonde hapjes
De zoete aardappel is stiekem onze favoriete gezonde snack door zijn zoete smaak. Ook deze kan je handig meenemen op een picknick. Snijd de zoete aardappel in partjes en laat de schil er nog aan. Meng de partjes met wat rozemarijn, tijm en look en rooster ze in de oven. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn, beloofd.

4. Aardbeien

aardbeien
Voor de zoetebekjes onder ons is er niets lekkerder dan verse aardbeien. Het voordeel hieraan? Je hebt er voor de rest eigenlijk helemaal geen werk aan. Als je toch graag nog een extra smaakje toevoegt aan de aardbeien, dan kan je er eventueel wat muntblaadjes of een beetje Craving killer over strooien. Genieten.

5. Koele drankjes

drankjes koel houden
Bij een gezellige picknick horen uiteraard afkoelende drankjes. Ook hiervoor bestaan er heel wat gezonde opties. Neem al zeker ijsblokjes of een koelbox mee om je drank koel te houden als je buiten zit. Je kan gaan voor water met een smaakje in door er wat extra vers fruit zoals blauwe bessen of aardbeien aan toe te voegen. Daarnaast smaken komkommer en citroen ook supergoed in combinatie met je water. Liever toch een extraatje? Ga dan voor een alcoholvrije, afslankende¹ en vetverbrandende ²  cocktail.
Deze gezonde hapjes stellen de perfecte picknick samen! *vijgcactus ondersteunt de gewichtscontrole en heeft een gunstige invloed op het vetmetabolisme
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"