Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezonde levensstijl zomer

Het is zomer: hoe kan je je gezonde levensstijl volhouden?

De zomer is ideaal: het is warm, je kan genieten van de zon én... Je gaat al iets sneller op restaurant of op café. Heerlijk genieten, maar je kan soms ook je ongezonde levensstijl uit het oog verliezen. Af en toe genieten kan natuurlijk geen kwaad, maar wij gaan je toch enkele tips geven om het nóg beter te doen zodat je je gezonde SkinnyLove proof levensstijl ook nu tijdens de zomer kan volhouden.

1. Vermijd alcohol zoveel mogelijk

gezonde levensstijl zomerHet effect van alcohol wordt sowieso versterkt bij hitte. Alcohol blijft ook het moeilijkste voor veel mensen om te laten tijdens het afvallen, ook al bevatten de meeste alcoholische dranken veel calorieën. Een gin tonic bevat 200 calorieën, een pintje 113, een trappist als Westmalle trippel 245 en een glas cava bijvoorbeeld 77 calorieën. Dat zijn calorieën en eventuele negatieve effecten die vermeden kunnen worden. Als je de zomer toch zorgeloos op een terras wil doorbrengen, raden wij de alcoholvrije Summer Booster cocktails aan. Twee daarvan zijn vetverbrandend²  en afslankend¹. Het enige wat jij moet doen is een plekje in de schaduw opzoeken en je cocktail drinken.

Lees ook: Dit doet alcohol écht met je huid

2. Neem weinig geld mee

gezonde levensstijl zomerIn de zomer wordt het voor veel mensen moeilijker om die extra portie kaasblokjes of chips links te laten liggen. Maar jij wil jouw gezonde levensstijl volhouden? Neem dan niet teveel geld mee. Neem dus bijvoorbeeld €10 mee in plaats van €20. Zo kan je niet in de verleiding komen van ongezonde dingen.

3. Blijf niet te lang zitten

Het blijft altijd heel aantrekkelijk om nog even te blijven zitten in die heerlijke namiddagzon. Voor je het weet is het avond... Maar het is beter om met jezelf af te spreken om bijvoorbeeld maar twee uur te gaan zitten en de rest van je tijd te besteden aan een wandeling door het park of in de stad. Natuurlijk kan je dan altijd nog ergens in het gras of op een bankje gaan zitten.

Lees ook: Routine behouden: waarom is dat belangrijk?

4. Ga naar het park in plaats van het terras

gezonde levensstijl zomerTijd voor een alternatief: ga naar het park of het bos! Neem een dekentje, wat gezonde snacks (zoals SkinnyLove Bars, pains des fleurs of gezonde spreads) en genoeg water (best gemengd met SkinnyLove) mee en zoek een leuke plaats in de zon waar je kan zitten. Je bespaart er niet alleen geld mee uit, want het is natuurlijk goedkoper dan gaan terrassen, maar je kan ook op voorhand bepalen wat je gaat kopen en eten zodat je niet in de verleiding komt van ongezonde hapjes of alcohol. Jouw gezonde levensstijl volhouden tijdens de zomer was nog ooit zo gemakkelijk!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"