Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezonder alternatief voor noten

Deze plant is een gezonder alternatief voor noten

Aardamandel of tijgernoot is een plant afkomstig uit de cypergrassenfamilie. Hoewel het officieel bekeken wordt als een onkruid in de teelt van verschillende aardappels of maïs, smaakt de aardamandel een beetje naar hazelnoten of amandelen. Naast een heerlijke smaak is de tijgernoot ook heel goed voor je lichaam, het is namelijk een gezonder alternatief voor noten. Dit wist je nog niet over aardamandel!

Wat is het?

gezonder alternatief voor noten De aardamandel is geen nieuweling. De oude Egyptenaren waren zo’n grote fan van deze tijgernoot dat ze hem zelfs meenamen in hun graftombe. In Spanje maken ze er het populair drankje 'horchata' van. Een milkshake-achtige drank die een beetje smaakt naar notenmelk, maar dan lichter, frisser en gezonder. Het is geen officiële noot, maar een vorm van onkruid die aan de knolcyperus groeit. Daardoor heeft het die nootachtige nasmaak.

Gebruik

Je koopt de tijgernoot of aardamandel in de gepelde versie of als meel. Ook deze heerlijke bio crackers bevatten aardamandel en zijn perfect bruikbaar tijdens de lunch of als snack. Door de zoete, nootachtige smaak past het perfect bij zoete maaltijden. Ook de gepelde noot kan je gerust als gezonde snack meenemen naar het werk.

Lees ook: Zijn tussendoortjes gezond of niet? Wel op deze manier!

Goed voor de darmflora

gezonder alternatief voor noten Het is een kleine maar fijne noot die veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. De tijgernoot bevat vezels, magnesium en kalium en is daarom een gezondheidssnoepje voor je lichaam. Ook je darmflora maakt een vreugdesprongetje wanneer je vaak aardamandel eet. Het werkt namelijk probiotisch. Al in de traditionele Indiase geneeskunde werd het gebruikt als medicijn voor winderigheid en diarree. Verder bevordert het je spijsvertering en verbetert het je eetlust. Kom maar hier met die aardamandel!

Lees ook: Opgeblazen buik? 3 fouten om nooit meer te maken

Gezonder alternatief voor noten

Wie aandachtig heeft gelezen, weet dus dat deze aardamandel eigenlijk een gezond alternatief voor noten is. Met het grote verschil dat aardamandel niet zoveel vetten bevat en daarmee perfect past binnen een gezonde levensstijl. Bovendien bevatten ze veel antioxidanten en hebben ze een antibacteriële werking. Move over noten, hier is de aardamandel!

Lees ook: Extra vezels dankzij tijgernoten: wat zijn het en hoe eet je ze? (+ 3 voordelen voor je gezondheid)

Dit gezonder alternatief voor noten is ongetwijfeld de ontdekking van de dag voor iedereen die aardamandel nog niet kende!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"