Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezonder leven

Gezonder leven zonder af te zien dankzij deze 5 tips

Gezond leven is belangrijk en dat weten we allemaal. Toch zijn we vaak liever lui dan moe en doen we soms liefst niet al te veel inspanningen om gezond te worden en te blijven. Dankzij deze vijf tips kan jij gezonder leven zonder af te zien en zonder dingen op te moeten geven!

1. Mindful eten

gezonder leven Neem rustig de tijd om elke maaltijd op te eten, zonder alles vlug binnen te schrokken. Besteed aandacht aan elke hap, kauw langer en proef bewust wat je in je mond steekt. Door langer te kauwen verbeter je jouw spijsvertering en ga je minder eten, omdat je hersenen vlugger een signaal krijgen dat je lichaam genoeg heeft. Dit kan je op enkele dagen tijd een energieker en gezonder gevoel geven. Mindful eten is het geheim achter normale porties.

2. Ademhaling

Je moet niet nadenken of je al dan niet gaat ademhalen, dat gebeurt uiteraard automatisch. Probeer wel eens een paar minuten per dag bewust in en uit te ademen op een manier dat je jezelf bewust bent van elke in- en uitadembeweging. Dit vermindert stress en zorgt ook voor een lagere bloeddruk. Je hersenen krijgen meer zuurstof, waardoor je je beter kan concentreren op je werk.

3. Drink voldoende

En dan hebben we het niet over frisdrank. Ga voor voldoende water of natuurlijke drankjes zoals SkinnyLove. Ook extracten om aan je water toe te voegen als smaakmaker zoals Ginger BLAST zijn een goed idee. Dat brengt allerlei health benefits met zich mee, waaronder gezonde bloedvaten en een gezond hart, een lager cholesterolgehalte en een gehydrateerde huid. Bovendien is voldoende drinken essentieel voor een gezonde levensstijl. Het kan je zelfs helpen om een aantal kilo’s kwijt te spelen.

4. Sta recht

gezonder leven Geen paniek, je hoeft heus niet de hele werkdag recht te staan Toch is het een goed idee om doorheen de werkdag of je rustdag af en toe van die stoel of uit je zetel te komen. Wie veel zit heeft een hoger risico op hart- en vaatziekten, hogere bloeddruk en diabetes. Je hersenen zouden er lui van worden, omdat je steeds in dezelfde houding zit en weinig verschillende prikkels binnenkrijgt.

5. Koude douche

Oké, toegegeven, hier kan het zijn dat je wel een beetje gaat afzien. Dat is het zeker waard! Koud douchen verbetert het immuunsysteem, verhoogt het metabolisme en werkt verlichtend bij stress, spierpijn en depressie. Wie zijn dag start met een koude douche of zijn warme douche afsluit met een koude straal zal hier zowel lichamelijk als mentaal de gezonde gevolgen van ervaren!

Lees ook: Waarom koud douchen gezond is voor je lichaam

Zo simpel kan gezonder leven zijn!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"