Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezondheidsvoordelen van asperges

De gezondheidsvoordelen van asperges (en hoe ze bijdragen aan je lichamelijke weerstand)

Joepie, de lente is weer in het land! Samen met de lente doen weer heel wat nieuwe seizoensgroenten hun intrede. Een van onze persoonlijke favorieten? De asperges. Of ze nu wit, groen of paars zien, ze smaken allemaal evengoed. Bovendien zijn ze ook nog eens goed voor je weerstand, iets wat zeker nu niet onbelangrijk is. Dit zijn de gezondheidsvoordelen van asperges.

1. Vol vitaminen en mineralen

gezondheidsvoordelen van asperges Een van de grootste gezondheidsvoordelen van asperges? Dat ze vitaminebommetjes zijn. Ze bevatten vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2. De weerstandsvitamine C krijg je dus ook via asperges binnen. Combineer deze groente met de Immunity XYZ booster en je vitamine C-gehalte kan er weer even tegenaan! Wil je echt op en top genieten van de vitamine C in asperges? Dan lijkt de paarse variant het meest interessant te zijn!

Lees ook: Helpt vitamine C tegen Corona?

2. Slanke groente

gezondheidsvoordelen van asperges Nee, in voeding gaat het inderdaad niet uitsluitend over calorieën, maar vooral over de voedingsstoffen. Toch is het de moeite waard te vermelden dat asperges laag zijn in calorieën, waardoor ze dus een slanke toevoeging aan je bordje zijn. Wie elke dag zijn SkinnyLove drinkt en af en toe asperges in zijn maaltijden verwerkt, weet dus dat hij goed bezig is om zijn vetmetabolisme te activeren².

Lees ook: Is biologische voeding beter voor je immuunsysteem?

3. Vochtafdrijvende functie

platte buik De gezondheidsvoordelen van asperges blijven maar komen. De asperge heeft namelijk een vochtafdrijvende functie en is daarmee niet alleen goed voor de nieren, maar zorgt ook voor een zuivering van het lichaam. Dat komt door glutathion. Dat is een antioxidant in asperges met die specifieke werking. Het helpt onder andere om een teveel aan zout en vocht af te voeren, waardoor je nieren beter functioneren en je lichaam gezonder blijft.

Lees ook: Een lentedetox? Zo pak je dat goed aan (en boost je je immuunsysteem)

4. Vlotte spijsvertering

gezondheidsvoordelen van asperges Asperges bevatten enorm veel vezels, waardoor ze obstipatie helpen voorkomen en een vlotte spijsvertering bevorderen. Een gezonde spijsvertering is belangrijk om een gezond gewicht te bereiken en een gezond lichaam in het algemeen te behouden. Vezels zitten ook in SkinnyLove¹⁰, wat opnieuw een extra reden is om dit te blijven drinken! De gezondheidsvoordelen van asperges zijn dus zeker duidelijk! Hoe eet jij ze het liefst?
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo