Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
goede voornemen geld

Dit goede voornemen kan je meer tijd en geld opleveren

Er zijn 2 dingen waar we allemaal van dromen: meer tijd, en meer geld... dus wat als dat nu eens je goede voornemen voor 2019 wordt? Opgelet: voornemens waar je niet actief aan werkt, blijven voornemens. Wat je gewicht betreft, ben je dankzij SkinnyLove zeker goed op weg. Het goede besluit waar wij het over hebben is heel makkelijk te realiseren. Bovendien houd je er inderdaad extra centen en kostbare tijd aan over. Als je het slim aanpakt, tenminste.

Vroege lente?

De lente kan nooit vroeg genoeg komen. In huis kan je daar alvast zelf voor zorgen. Hoe? Door een extra vroege lentepoets. Dat lucht namelijk enorm op! Misschien wil je nog niet je hele huis opknappen, maar je kan alvast een goede start maken met je garderobe. Om jezelf heel wat opruimlast (en tijd) te besparen zou je dit jaar 1 simpel regeltje moeten toepassen. 'Eentje binnen, eentje buiten' is een vuistregel waar stylisten al jaren prat op gaan. Dat betekent dat je voor elk aangekocht of gekregen kledingstuk eentje weggeeft, verkoopt of recycleert. In het slechtste geval gooi je het kledingstuk weg. Doe dat enkel met de truien en sokken met gaten of scheuren, waar niemand nog wat aan heeft. Op die manier creëer je wat men noemt een 'capsule wardrobe', een term die in voege kwam tijdens de Londense jaren '70. Door de bocht komt dit neer op een basisgarderobe met kledingstukken die niet snel uit de mode gaan, en die je echt graag draagt. Doorheen de verschillende seizoenen vul je die garderobe aan met nieuwe stukken, maar niet meer dan 1 of 2 per seizoen. En hoe komt die duurzame garderobe nu je portefeuille en je agenda ten goede? Door je spullen door te verkopen natuurlijk! Lijkt je dat iets voor studenten of mensen die elke cent in twee bijten? Think again! In Frankrijk is de applicatie Vinted één van de best draaiende verkoopsites van de voorbije jaren. In de lage landen is er momenteel geen online platform om gedragen kleding te verhandelen, maar daar kan snel verandering in komen. Bovendien is een Whatsapp-groepje op je telefoon, met de werknaam 'schatten van op zolder' zo aangemaakt. En de tijd? Die win je sowieso door orde op zaken te stellen in je kleerkast. Niet alleen wordt het een fluitje van een cent om je kleren terug te vinden als je snel de deur uit moet, maar ook op jaarbasis win je tijd die je anders zou besteden aan sorteren, wassen of herstellen.

Bieden maar!

Bij uitbreiding kan je je huis ook ontdoen van alle andere ballast: boeken, elektro, speelgoed... je bepaalt zelf hoe ver je er in gaat. En maak er een sociaal gebeuren van. In plaats van een oubollige Tupperware-avond kan je eens een ruil-of koopavond organiseren met alleen je mooiste spullen. Je hebt vast wel vriendinnen die je om de haverklap vragen om die prachtige kasjmieren sjaal te lenen of altijd weglopen met je laarzen? Vertel hen dat ze die hebbedingen nu voor een prikje bij jou kunnen kopen. Je kan eventueel aangeven dat je wil sparen voor een voorraadje SkinnyLove, want goede vrienden ondersteunen elkaar in hun goede voornemens. Of maak er een spelletje van. Post je mooiste designerstuk enkele dagen vooraf online met een puike foto als teaser, en vertel er bij dat je het stuk kan winnen als je biedt per opbod. Door op deze manier met je uiterlijk bezig te zijn, maak je niet alleen een statement tegen fast fashion (niet vergeten als je je straks hals over kop op de solden stort), maar creëer je ook nog 's een duwtje in de rug om je gezond gewicht te behouden. Stel voor jezelf bijvoorbeeld de regel dat je nieuwe kleding enkel in je gebruikelijke maat koopt, of enkel een maatje kleiner. Grotere maten komen er niet in. Lifestylegoeroes zeggen graag dat goede voornemens passé zijn. SkinnyLove is zeker trendgevoelig, maar voegt er wel graag aan toe dat goede voornemens zeker een plek hebben in je leven, als ze haalbaar genoeg zijn om ook echt waar te maken. En dat lijkt ons zeker het geval met deze ludieke, duurzame oplossing.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"