Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
griep verkoudheid

Griep of verkoudheid? Zo check je dat! (+ 1 onbekend feit over griep)

Eigenlijk is het gek dat griep en verkoudheid soms door elkaar gehaald worden, want de symptomen zijn heel verschillend. Twijfel je toch? Check dan snel hoe ziek je bent, met dit handige 3-puntenlijstje:

1. Hoe snel werd je ziek?

Professionals uit de medische wereld hanteren voor leken dit trucje. De meeste mensen met verkoudheid ervaren een aantal dagen griepachtige symptomen, terwijl de griep snel en hard aankomt. De symptomen van griep komen als het ware uit het niets, terwijl een verkoudheid geleidelijk op gang komt.

2. De symptomen verschillen

Bij een verkoudheid heb je vooral last van een druip-of verstopte neus, pijnlijke oren, droge hoest en slijm. Zeker bij een lichte verkoudheid kan je nog normaal functioneren. Als het erger wordt, kruip je best een etmaal of langer onder de lakens. Griep daarentegen is een ware uitputtingsvorm van ons organisme. Hoge koorts, koude rillingen, lichaamspijn en misselijkheid komen enkel bij griep voor. Voel je je misselijk, maar verder helemaal oké? Dan brengen deze natuurlijke middeltjes snel soelaas.

3. Wanneer bel je de dokter?

Als je verkouden bent, is het niet altijd nodig om naar de dokter te gaan. Bij de apotheker kan je middeltjes verkrijgen tegen de hoest, of je kan deze natuurlijke middeltjes uitproberen. Worden de symptomen toch ernstiger, blijf dan niet twijfelen. Bij duizeligheid, kortademigheid en pijn op de borst moet je meteen naar de dokter. Er is dan geen sprake meer van een onschuldige verkoudheid, maar waarschijnlijk van een longontsteking of griep. griep verkoudheidWist je trouwens dat je door stress veel vatbaarder wordt voor griep? Onderzoek wijst uit dat mensen met stress of zware persoonlijke problemen 2 x zo veel vatbaar zijn voor griep dan rustige personen. Mensen zonder stress beschikken over een immuunsysteem dat 4 x meer virussen elimineert dan anderen. Je kan trouwens ook anders gaan eten om minder stress te ervaren. Hoe je dat doet, lees je hier. Nu is een volledig stressvrije omgeving niet meer van deze tijd. Dus wat kan je doen om je lichaam toch beter te wapenen tegen verkoudheid en griep? Gezond leven met tijd om te bewegen en natuurlijk voedsel staat natuurlijk op nummer 1, maar ook vitamine C toevoegen is belangrijk. Slik je niet graag extra vitamines ? SkinnyLove drinken is ook een prima ondersteuning.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"