Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Griepsymptomen en het keto-dieet: de keto-griep

Griepsymptomen en het keto-dieet: de keto-griep

Wanneer je pas gestart bent met een keto-dieet, kan je last krijgen van griepsymptomen door de overgang van een normaal eetpatroon naar een strikt dieet.  Aangetoond is dat degenen die met het dieet beginnen in de eerste weken bepaalde griepachtige symptomen kunnen vertonen. 

Griepsymptomen

In de studie  "Consumer Reports of" Keto Flu "Associated with the Ketogenic Diet" ontdekten Australische onderzoekers van de Universiteit van Tasmanië dat veel mensen in de eerste zeven dagen na het starten van een keto-dieet last krijgen van griepachtige symptomen. Deze symptomen verdwijnen vaak binnen de eerste vier weken van het dieet.

Wat is het keto-dieet?

Het keto-dieet is een zeer strikt koolhydraatarm dieet waarbij je grote hoeveelheden vetten, een kleine hoeveelheid eiwitten en zeer weinig koolhydraten mag eten. Lees ook: Keto-dieet: wat is het en hoe werkt dit koolhydraatarme dieet?

De keto-griep

Volgens de onderzoekers klagen mensen met een keto-dieet vaak over 'keto-griep' op sociale media. Ze Enkele van deze symptomen zijn:
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Duizeligheid
  • Misselijkheid
  • Slecht concentratievermogen
  • Minder energie
  • Flauw voelen
  • Hartkloppingen
Deze symptomen beginnen meestal in de eerste week en namen in de meeste gevallen af na vier weken. Het verschil met de 'gewone griep' is dat er geen koorts ontstaat of verstopping van de luchtwegen.

Wat kun je doen om de symptomen van de keto-griep te verminderen?

Over het algemeen valt het keto-dieet in de eerste periode voor veel mensen zwaar. Omdat je de inname van koolhydraten drastisch dient te verminderen, verlies je veel vocht, waardoor veel van de griepsymptomen ontstaan. Zorg er dus voor dat je veel blijft drinken. Bewegen is gezond, maar beperk het tot een rustige wandeling totdat je van de klachten bent verlost. 

Wil je graag wat afwisseling voor gewoon droog water? Of gewoon zin in een lekker smaakje? Kies dan voor extracten zoals die van Ginger BLAST met bijvoorbeeld gember of matcha om het water wat up te spicen. Ook een natuurlijke kuur zoals SkinnyLove vol gezonde vezels¹⁰ en vitamines is een perfecte aanvulling voor je water. Samen met je hoeveelheid water, krijg je zo zeker ook allemaal gezonde voedingsstoffen binnen!

Lees ook:

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"