Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
groenten ontbijt

Groenten als ontbijt? 3 makkelijke en smakelijke manieren om het klaar te spelen

Huiver je bij de gedachte aan groenten bij je ontbijt? Kan je geen sla of witloof door je keel krijgen bij een kop koffie? Het hoeft ook niet zo drastisch. Groenten eten bij het ontbijt is gewoon nog een extra slimmigheidje om al vroeg op de dag te beginnen met gezond eten. Want als bij jou de koelkast ook altijd snel leeg is, behalve in de groentelade... is het tijd om actie te ondernemen!

Start klein

We weten allemaal dat een plakje kaas de smaak van komkommer en tomaat beter doet uitkomen. De frisse smaak van geitenkaas met tuinkruiden met daarbovenop knapperige paprika pept op; je wordt er zelfs sneller wakker van dan een boterham met chocopasta! Een kleine toevoeging aan je ochtendtoast is dus vaak al genoeg. Geen zin om groenten te snijden? Smeer wat gezonde tomatensalsa, bijvoorbeeld met olijven of champignons. De eenvoudigste manier om wat meer vitamine C binnen te krijgen van 's ochtends vroeg, is wat peterselie versnipperen over je toast. En drink er natuurlijk een kopje SkinnyLove bij, voor nog meer vitamines en vezels.

Mix groenten en fruit

Een slaatje als ontbijt: al te gek? Niet per se, als je zorgt voor een zachte, pure versie. 's ochtends hoeft je maag geen zuur, dus laat je slanke dressing achterwege. Neem alleen een beetje citroen om je rucola of ijsbergsla te besprenkelen als je dat lekker vindt. Bij de nootachtige smaak van rucola smaakt fruit heel lekker: meng bijvoorbeeld een handjevol frambozen, blauwe bessen of goji door je salade. Of combineer eens wat rode of oranje paprika met wat schijfjes mango en kiwi. Ongewoon, maar o zo lekker!

Op z'n Engels

Op vakantie hebben we allemaal al eens een traditioneel 'English breakfast' uitgeprobeerd, met worstjes en witte bonen. Dat valt wat zwaar op de maag bij SkinnyLovers, dus probeer eens een slanke variant uit: kook een tomaatje en sauteer het achteraf eventueel in de pan, of eet gegrilde courgette, pastinaak en paprika. Het maakt je broodvervanger net iets rijker en consistenter. Je zal beslist lang verzadigd blijven! Heb je nog gegrilde groenten over? Perfect! Stop ze in een doosje en eet ze later op de dag op. Deze en andere snackideeën vind je hier.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"