Doorgaan naar inhoud
halal

Halal: kan je SkinnyLove* nemen om te vermageren?

Wat is halal precies? Halal is een Arabisch woord dat lawful of toegestaan betekent. Met betrekking tot voeding is het de diëtetische standaard zoals voorgeschreven in, het voor moslims heilige boek, de Qur’an.

Hoewel het tegenovergestelde van halal haram is, is niet steeds duidelijk wat geldt voor bepaalde zaken. In dat geval is er extra informatie vereist om zich ervan te verzekeren dat iets wel degelijk halal of haram is. Dergelijke voedingswaren worden vaak mashbooh genoemd, wat zoveel als twijfelachtig betekent.

KLIK HIER EN ONTDEK SKINNYLOVE*: 100% VEGETARISCH - 100% HALAL

skinnylove halal gebruikster

Definitie van halal

In principe zijn alle voedingswaren halal in de Islam, tenzij ze uitdrukkelijk verboden worden in de Qur’an of de Hadith. Volgens de officiële definitie zijn halal voedingswaren: Vrij van elk ingrediënt dat niet toegestaan is aan moslims volgens de Islamitische wetten (Shariah). Vervaardigd, geproduceerd, bereid en/of bewaard aan de hand van middelen, toestellen of machines die gereinigd werden volgens de Islamitische wetten. Moslims eten met als doel een sterk en gezond lichaam te behouden zodat ze met hun kennis en inspanningen kunnen bijdragen tot het welzijn van de samenleving. Moslims worden geacht een inspanning te leveren teneinde de beste voedingskwaliteit te bekomen. In de Hadith staat uitdrukkelijk dat Allah het gebed van een persoon zal verwerpen indien deze persoon voedsel tot zich genomen heeft dat verboden is (haram is). Alle voedingswaren worden als halal beschouwd, behalve de volgende (die haram zijn):
  • Alcoholische dranken en verdovende middelen
  • Dierlijk vet van niet-halal dieren
  • Enzymes (behalve microbial enzymes)
  • Gelatine van niet-halal bron (visgelatine is halal)
  • L-cysteïne (indien uit menselijk haar gewonnen)
  • Spek
  • Lipase (indien van dierlijke oorsprong)
  • Niet-halal dierlijke bindmiddelen
  • Varken, bacon, ham (alles wat afkomstig is van varkens)
  • Vleesbouillon waar de samenstelling niet geheel gekend van is
  • Rennet (tenzij plantaardige, microbial, synthetisch of afkomstig van halal geslachte dieren)
  • Fonds
  • Tallow (van niet halal-soorten)
  • Vleesetende dieren, birds of prey en enkele andere diersoorten
  • Voedsel dat besmet is door één van bovenstaande categorieën
Voedsel dat ingrediënten bevat als gelatine, enzymes, emulsificatoren en aroma’s zijn twijfelgevallen omdat de oorsprong van deze ingrediënten onduidelijk is. Koeien, kalveren, schapen, lammeren, geiten, kalkoenen, kippen, eenden, wild gevogelte, bison, hert enz… worden als halal beschouwd maar moeten steeds bereid worden in overeenstemming met de Islamitische wetten om gegeten te mogen worden (zie verder). Vis en zeevruchten (behalve krokodillen, alligators en kikkers) worden algemeen aanzien als aanvaardbaar voor moslims, maar het is best toch eerst even te checken, want er bestaan met betrekking hiertoe persoonlijke voorkeuren en allergieën. De bereiding van vis of zeevruchten mag uiteraard geen alcohol behelsen noch andere ingrediënten die als haram beschouwd worden. In gevallen van hoge nood mogen haram producten toch gegeten worden, enkel en alleen tijdens die periode van hoge nood, aangezien de Islam het leven ver boven de dood stelt.

Halal, want het leven is heilig

De Islam legt een bijzonder nadruk op de wijze op dewelke het leven van een dier beëindigd wordt. Dit dient steeds volgens de Islamitische wetten te gebeuren. Het leven is een bijzondere zegening van God, wat zowel voor dieren als voor mensen geldt. Wanneer een dier geslacht wordt, dan moet dit gebeuren in naam van God. Vandaar dat er ‘bismillah’ (in de naam van God) gezegd moet worden net voor het slachten. Het is moslims verboden het vlees van dieren die geslacht werden in naam van een andere God te eten. Elk dier dat geslacht werd in naam van een mens (levend of dood) of enige andere godheid of god wordt als haram beschouwd en mag niet door moslims gegeten worden.

KLIK HIER EN ONTDEK SKINNYLOVE*: 100% VEGETARISCH - 100% HALAL

Islamitische rituele slachting

Moslims mogen bovendien enkel vlees eten dat bereid werd in overeenstemming met de Islamitische wetten. De rituele (onverdoofde) slachtmethode wordt vaak door dierenrechtenactivisten aan de kaak gesteld op basis van haar vermeende wreedheid. Moslims zijn het hiermee niet eens en stellen dat de Islamitische rituele slachting er net op gericht is de pijn en het lijden van het dier te beperken. Over het wel of niet wreed zijn van deze onverdoofde slachting bestaat dus veel maatschappelijke discussie. Vele moslims stellen dat het opensnijden van de keel in 1 snelle en vloeiende beweging gebeurt, het dier binnen luttele seconden het bewustzijn verliest en in die onbewuste fase sterft door gebrek aan bloedtoevoer naar de hersenen toe. Bij SkinnyLove* mengen we ons niet in deze discussie.

Conclusie over halal

De Islam is duidelijk meer dan een geloof en daarnaast ook een manier van leven waarbij rituelen, regels en methodes vele facetten van het leven bepalen. Aangezien voeding een belangrijk onderdeel is van het dagelijkse leven, spelen de wetten rond voeding een prominente rol in het leven van de Moslim. In de Islam maakt eten deel uit van het aanbidden van God, net als het bidden, vasten, liefdadigheid en andere religieuze activiteiten.

Wat is de relatie tussen vegetarische voeding en halal?

Heel eenvoudig is halal uiteraard niet steeds vegetarisch, maar is een vegetarisch product niet automatisch halal. Hoe komt dit? Omdat vegetarische gerechten bijvoorbeeld alcohol kunnen bevatten. Uiteraard is het wel zo dat talrijke moslims het voldoende vinden van geen niet-halal vlees te eten. Om tegelijk vegetarisch en halal te zijn moet een gerecht of product tegelijk geen ingrediënten van dierlijke origine bevatten EN geen ingrediënten die haram zijn.

Is SkinnyLove* halal?

Ja, Skinnylove* is halal, hoewel we de halal certificering nog moeten aanvragen en bekomen. Maar SkinnyLove* is geschikt voor veganisten en bevat uiteraard ook geen alcohol. Bijgevolg is het voor een practiserende moslim perfect aanvaardbaar om SkinnyLove* te gebruiken. Conatcteer gerust Alain Indria (creator en producent van SkinnyLove*) via onze facebook pagina of Whatsapp (via het nummer ……) met al je vragen op dit gebied. Of kom langs in één van onze Experience Shops (Kontich en Antwerpen centrum). De Islam eist van je dat je zorgt voor een sterk en gezond lichaam. SkinnyLove* ondersteunt je bij het vermageren en geeft je extra energie en vitaliteit. Het perfecte middel in jouw leven.

SkinnyLove* bevat bovendien heel wat gember

Eén van de actieve ingrediënten van SkinnyLove* zijn pure gemberextracten. En zoals u misschien al weet is gember het enige kruid dat in de Qur’an vermeld wordt. In die zin heeft het een speciaal statuut binnen de Islam. De Qur’an bevat teksten die zeggen dat gember wordt beschouwd als een spiritueel en hemels kruid. “En daarin zal hun een drank worden gegeven, vermengd met Gember“. (Surah al-Insaan, vers 17) Als je gewicht wil verliezen op een gezonde, gemakkelijke en halal manier, dan is SkinnyLove* een optimale keuze.

KLIK HIER EN ONTDEK SKINNYLOVE*: 100% VEGETARISCH - 100% HALAL

Vorig artikel Diabetes en overgewicht: verbanden, oorzaken en gevolgen
Volgend artikel Diabetes en overgewicht: verbanden, oorzaken en gevolgen