Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
drankjes koel houden

4 handige trucjes om je drankjes koel te houden in de zomer

Niets is lekkerder dan een heerlijk fris drankje om van te genieten op een warme dag. Het is een verfrissing die meer dan welkom is wanneer de thermometer een temperatuur boven de 30 graden aangeeft.

Als de temperaturen zo hoog stijgen, heb je daarentegen al snel een warm drankje in plaats van die heerlijke verfrissing waar je naar op zoek was. Met deze vier handige trucjes kan je jouw drankjes koel houden zonder problemen.

1. Diepvriesfruit

diepvriesfruit
Voor wie denkt dat diepvriesfruit minder gezond is dan vers fruit: fout. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat vers fruit en ingevroren fruit evenveel vitaminen en voedingsstoffen bevatten. Dat komt omdat bevroren fruit wordt geplukt op het moment dat de vrucht piekt wat rijpheid betreft. Daarna wordt het onmiddellijk ingevroren en blijft het dus zo vers als het kan. Vers fruit legt daarentegen een hele andere weg af, waardoor het fruit minder vers of rijp is op het moment dat je het daadwerkelijk koopt. Goed nieuws dus, want ingevroren fruit is het perfecte alternatief voor een ijsblokje. Doe wat ingevroren fruit zoals citroen, limoen, blauwe bessen of frambozen in je water om er extra smaak aan te geven en je slaat twee vliegen in een klap: een lekker én fris drankje.

Lees ook: Is diepvriesfruit gezond of niet?

2. IJsblokjes

drankjes koel houden

 

Wat je met diepvriesfruit als alternatief kan, lukt uiteraard ook met de originele ijsblokjes zelf. Schaf jezelf een ijsklontjeshouder aan waarbij je zelf ijsblokjes kan maken door de houder te vullen met water en deze vervolgens in de diepvries te steken tot de ijsblokjes hard genoeg zijn om te gebruiken. Voeg deze ijsblokjes toe aan een lekker drankje zoals bijvoorbeeld een alcoholvrije Pina Colada of een alcoholvrije El Presidente en genieten maar van die warme dag!

Lees ook: Dit is waarom je beter geen cocktails kan drinken

3. Keukenpapier

drankjes koel houden

 

Heeft je drankje te lang in de zon gestaan en is het nu helemaal niet meer te drinken? Dan hoef je het niet zomaar weg te kappen en een nieuw drankje te nemen. Als je het even in de koelkast plaatst met een keukenpapiertje errond gewikkeld, dan zal het water van het drankje sneller verdampen en zal de temperatuur ervan sneller dalen. Zo heb je in no time weer een fris drankje dat even lekker smaakt! Je kan hetzelfde doen met de hele kan wanneer deze te warm is geworden.

Lees ook: Zijn versgeperste sapjes eigenlijk gezond of niet? Zo kan jij je drankjes koel houden deze zomer!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo