Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
happy koppels geheimen

Happy koppels willen dat je hun 4 beste geheimen kent (goedgekeurd door psychologen!)

Happy koppels bestaan niet zomaar, ze hebben zo hun geheimen. En dit zijn daaruit hun beste, die ook waardevol kunnen zijn voor jouw relatie:

1. Steek je hand in eigen boezem

Ruzie is altijd een mes dat aan twee kanten snijdt. Korte of lange conflicten kunnen nooit opgelost worden als jij en je partner niet elk naar je eigen aandeel kijkt. Houd altijd voor ogen dat niemand ooit 100 % de schuld heeft.

2. Samen puzzelen

Niet letterlijk, dat kan nog als jullie (ver gevorderd) op pensioen zijn. Maar bewijs elkaar een gunst en probeer mee te denken met de ander. Het leven is een puzzel waarvan de stukjes veel te traag in elkaar vallen. Heeft je partner een droom, maar veel praktische bezwaren? Maak duidelijk dat je er samen voor staat. Een voorbeeldje: ' Als jij voor jezelf wil gaan werken, dan ben ik best bereid om mijn werktijden op kantoor aan te passen.'

3. Besef: wat aantrekt, stoot ook af

Die schattige spring-in-'t-veld waar je ooit zo verliefd op was? Tja, na een tijdje kan er ook wel eens de klad in komen en stoor je je mateloos aan je partner die nooit stil lijkt te zitten. Omgekeerd kennen wij voorbeelden van mensen die hoorndol worden dat hun partner steeds maar treuzelt. Het heeft geen zin om boos te worden. Misschien stoort jouw partner zich aan heel gelijkaardige zaken wat jou betreft... Veranderen zal je beide niet meer doen, maar probeer storend gedrag wel bespreekbaar te houden.

4. Wees de beste versie van jezelf

Dat betekent zoveel als: neem elkaar niet voor lief! Dat is oneerlijk tegenover je partner, want je wil ook zelf niks liever dan nog steeds heel bijzonder zijn voor hem of haar. Toch is het jammer genoeg zo dat we elkaar op een onbewust niveau wat vanzelfsprekender gaan vinden. En dat maakt dat we minder moeite doen. Als je bijvoorbeeld moe bent door je werk of je gezin, reageer je je vaak af op je partner. Pep jezelf niet alleen op voor je collega's of vrienden, maar blijf ook extra je best doen voor de persoon van wie je het meeste houdt! Ook met deze sterke geheimen van happy koppels wordt het vast nog soms moeilijk, maar psychologen zijn het erover eens dat een respectvolle relatie met plaats voor humor en waardering nog belangrijker is dan het soort romantiek dat we kennen uit Disney-films. Lees ook: 7 tekenen da jij en je partner goed bij elkaar passen Goede raad is er om op te volgen, dus doe er wat mee! Succes!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"