Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
hart superfood

Je hart is je alles: 3 x superfood om het jong en sterk te houden

Zonder een sterk hart sta je nergens, dus je kan nooit vroeg genoeg beginnen met het eten van dit superfood:

1. Olijfolie

We zijn niet de eersten (noch de enige) die het je vertellen: olijfolie van kwaliteit is de basis van een gezonde keuken. Je hebt het nodig om mee te koken, maar ook voor je (koude) tussendoortjes. Eventjes geen beleg voor je crackers? Geen nood, dip je broodvervanger met gezonde ui in een kommetje olijfolie (goed voor je hart vanwege de onverzadigde vetzuren en de vitamine E), eventueel op smaak gebracht met pepertjes (voor de vetverbranding) of verse kruiden.

2. Tomaten = superfood voor je hart

Ken je dit Franse liedje: 'Mange des tomates, mon amour... mange des tomates tous les jours' ? Groot gelijk hebben ze! Je moet elke dag tomaten eten. Tomaten bevorderen de gezondheid van je hart dankzij de grote hoeveelheid lycopeen, vit. C,E en andere antioxidanten. Ze zijn bovendien perfect voor de slanke lijn omdat ze amper calorieën bevatten, maar wel heel veel volle smaak (kies daarom voor bio!) Er bestaat trouwens een handig trucje om de volle smaak en nog meer vitaminen uit je rode vruchten te halen. Zeker uitproberen!

3. Selderij

Ook (knol)selder vindt je hart helemaal te gek. En ook hier kan je onbeperkt genieten, want er zitten echt bijna geen calorieën in deze lekkere, vochtafdrijvende groente. Deze bij uitstek vezelrijke groente is ideaal om een gezond gewicht te behouden, maar helpt ook om hoge bloeddruk en cholesterol in je bloed te normaliseren. Lees ook: 3 onbekende voordelen van selder Veiligheidshalve zeggen we er maar bij dat dit lijstje allesbehalve exhaustief is. Om je hart kwiek en gezond te houden, kan je ook kiezen voor het volgende superfood: rode en blauwe bessen, guave en citrusvruchten, vette vis, tofu en ga zo maar door. Maar de bovenstaande lekkernijen sluiten de hekken voor zowel je huid, je hart als je gewicht. Top!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"