Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Helpt borstvoeding om zwangerschapskilo's kwijt te raken?

Helpt borstvoeding om zwangerschapskilo's kwijt te raken?

Naast je prachtige kindje, ben je na de bevalling ook een paar extra kilo's rijker. Veel mama's die borstvoeding geven, zijn aangenaam verrast door hoe snel het babygewicht eraf komt tijdens de eerste maanden van de borstvoeding. Helpt borstvoeding om zwangerschapskilo's kwijt te raken?

Het borstvoedingsdieet

Dat vrouwen die borstvoeding geven vaak snel kilo's kwijtspelen, komt door de energie die het kost (zo'n 500 calorieën per dag) om melk te produceren. Dit hangt af van factoren als hoe vaak je je kindje voedt en de grootte van je baby. Er is nog nooit een betere reden geweest om voldoende voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen en dat helpt bij de groei en ontwikkeling van je baby te eten. Maar let op: het geven van borstvoeding is géén excuus voor ongezonde eetgewoontes. Als je meer calorieën eet dan je verbrandt - of je nu borstvoeding geeft of niet - zul je niet afvallen. Het is ook geen goed idee om tijdens het geven van borstvoeding te veel calorieën te verbranden, omdat je genoeg energie nodig hebt om de melk te produceren en voor je baby te zorgen (terwijl je ongetwijfeld heel weinig slaap krijgt.).

Lees ook: Afvallen na de zwangerschap

 

Helpt borstvoeding om zwangerschapskilo's kwijt te raken?

Geen garantie

Borstvoeding is echter geen garantie om al je zwangerschapskilo's kwijt te spelen. Het kan zelfs zo zijn dat je lichaam vasthoudt aan die laatste hardnekkige kilo's om energie te behouden voor het produceren van moedermelk. Zo zorgt de natuur ervoor dat je baby niet ondervoed raakt. Net zoals je niet moet bezuinigen op gezonde en voldoende voeding, begin je beter ook niet intensief te sporten. Overleg altijd met je arts voor je terug gaat bewegen om af te slanken en fit te worden. Afslanken is momenteel niet aan de orde. Geniet met volle teugen van deze bijzondere periode, je hebt daarna alle tijd van de wereld om met behulp van SkinnyLove¹ vlot de zwangerschapskilo’s weer kwijt te spelen.

Lees ook:

Vorig artikel Lombardia Food Creator nv: duurzaam en lokaal ondernemen zonder toegevingen