Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
herbruikbare waterfles

Zo maak je jouw herbruikbare waterfles helemaal proper en bacterievrij

Je hebt een herbruikbare waterfles aangekocht en bent trots op jezelf, want vanaf nu gebruik jij minder vervuilende plastiek. Maar... hoe hou je deze herbruikbare waterfles eigenlijk proper? Je drinkt er voornamelijk kraantjeswater uit, wat het moeilijk maakt om ze écht schoon te krijgen met kraantjeswater zelf. Zo krijg je jouw fles probleemloos proper en bacterievrij!

Maatregelen

herbruikbare waterfles Handig zo'n herbruikbare waterfles, en nog eens goed voor het milieu ook. Minder gezond is het voor je lichaam wanneer je de waterfles niet grondig genoeg reinigt. In zo'n fles verzamelen heel wat bacteriën die je in no time ziek kunnen maken als je niet goed oppast. Je kan op voorhand al verschillende dingen doen om de hoeveelheid bacteriën te verminderen. Gebruik bijvoorbeeld nooit chemische schoonmaakmiddelen om de fles proper te maken. Zo vermijd je een chemisch (en gevaarlijk!) smaakje. Best bewaar je jouw fles ook zonder dop erop en in een open plaats. Bacteriën zijn namelijk fan van afgesloten ruimtes, maar jij iets minder fan van die bacteriën en de ziektes die ze met zich meebrengen.

Vaatwasser

De meest makkelijke tip: de vaatwasser. Jammer genoeg is niet iedereen gezegend met deze uitvinding die je heel wat werk en tijd bespaart. Het grote voordeel van een vaatwasser is dat er een meer grondige spoeling van de herbruikbare waterfles gebeurt, waardoor er meer bacteriën verwijderd worden tegenover een gewone spoeling met kraantjeswater. Al kunnen onderstaande tips ook nog toegepast worden als extraatje, zodat je fles zéker proper is.

Baking soda

herbruikbare waterfles Een eerste hulpmiddeltje dat de strijd tegen bacteriën wint: baking soda. Laat je herbruikbare waterfles weken in lauwwarm water gemengd met baking soda. Wil je echt bepaalde geur- en smaakresten verwijderen? Probeer dan minstens 30 minuten het water er te laten instaan, zodat alles loskomt. Droog de fles ook heel goed af, want vochtigheid is opnieuw een trekpleister voor bacteriën.

Citroen

Citroensap gezondheid voordelen Een natuurlijke manier om van die vieze geur uit je herbruikbare waterfles af te geraken, is het gebruiken van wat citroen. Gebruik citroen om de fles weer fris te doen ruiken. Vul de fles met warm water en voeg wat citroensap toe. Laat dit een tijdje zo staan en spoel de fles daarna weer helemaal uit. Makkelijker dan dit kan niet! Lees ook: Zo zorgt citroenwater voor een gezond lichaam Vermijd dus zeker chemische schoonmaakmiddelen, want die laten een giftig smaakje achter dat je lichaam niet ten goede komt.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"