Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
hoe blijf je gezond

Hoe blijf je gezond wanneer je heel de tijd thuiszit?

Hoe blijf je gezond wanneer je heel de tijd thuiszit? We zitten allemaal massaal thuis in onzekere tijden. Dat maakt het een enorme uitdaging om niet over te gaan tot emotioneel eten of simpelweg om niet de hele dag door te eten. Bovendien moet je niet meer naar kantoor, waardoor je minder beweegt. Het SkinnyLove-team helpt je vooruit met een paar tips om de komende weken bewuste en gezonde keuzes te maken!

1. Ritme

hoe blijf je gezond Hoe moeilijk het ook lijkt, probeer toch een week- en weekendritme te behouden. Sta op een bepaald uur op, ga op tijd slapen, eet je lunch op het uur dat je dat normaal zou doen en plan je werk thuis in alsof je echt op kantoor zit. Op die manier creëer je een routine, waardoor het toch aanvoelt alsof het normale leven doorgaat. Dat is alvast goed voor je mentale gezondheid, want ook die is van enorm belang tijdens deze moeilijke periode!

Lees ook: Een natuurlijke oplossing tegen stress? Deze 5 voedingsmiddelen helpen jou er vanaf!

2. Wandelen

hoe blijf je gezond Het enige wat we nog mogen doen buiten, is gaan wandelen of sporten in de natuur en in de stad. Maak daar dan ook gebruik van! Of je nu een hond hebt of niet, ga toch elke dag minstens één keer naar buiten om een wandeling te maken. Dat geeft je lichamelijke en mentale gezondheid een enorme boost. Zet een podcast op onderweg, luister naar je favoriete muziek of kies gewoon één wandelbuddy uit waarmee je op een veilige afstand van elkaar toch een babbeltje kan slaan. Hoe blijf je gezond? Een klein beetje beweging zoals een wandeling doet al wonderen voor je lichaam!

3. Kies bewust voor gezonde voeding

Hoe blijf je gezond Nog meer dan anders is het enorm belangrijk om bewust te zijn van de voedingsstoffen die je opneemt. Natuurlijk mag je genieten van comfort food, maar als je echt gezond wilt blijven, is het ook belangrijk om hier nog steeds een balans in te vinden. Dat probeer je anders ook! Hier vind je alvast wat eetinspiratie om 5 keer per dag te blijven eten. Zo blijf je voldaan en gezond!

Dit is absoluut géén dieetschema dat je moet volgen, we geven deze voorbeelden alleen ter inspiratie om het jou de komende weken makkelijker te maken om gezonde en vullende gerechtjes te kiezen. Wil je nog meer inspiratie? Check dan zeker onze SkinnyLove community op Facebook en bezoek even onze online webshop waar je een uitgebreid aanbod aan SkinnyLove spreads en SkinnyLove bars terugvindt. Je kan ook altijd contact opnemen met onze klantenservice. Het SkinnyLove-team staat 24/24 klaar om al jouw gezondheidsvragen te beantwoorden!

Lees ook: Gezond snacken wanneer je heel de tijd thuis bent? Dat lukt je zo!

4. Drink voldoende

Hoe blijf je gezond Hoe blijf je gezond tijdens deze periode? Voldoende blijven drinken! Nu je thuis bent, vergeet je minder snel om je dagelijkse ochtend- en namiddagkuur SkinnyLove op te drinken. Zo krijg je meteen je dagelijkse hoeveelheid water binnen én ervaar je heel wat gezondheidsvoordelen zoals minder zin in zoet³. Dat helpt je gezond te blijven tijdens de komende weken, omdat je zo bewuster gaat snacken en niet meer heel de tijd zin hebt in zoet! Bovendien zorgt SkinnyLove ervoor dat je sneller verzadigd¹⁰ bent. Daardoor leer je beter luisteren naar je lichaam en eet je minder grote porties. Wil je graag nog een extraatje om overdag te drinken? Probeer dan eens de XYZ-booster van SkinnyLove! Drink er een tas van in de ochtend, het perfecte moment om de natuurlijke ingrediënten van de XYZ-booster zijn werk te laten doen. Tijm, ginseng, salie, kurkuma en gember staan bekend om hun ontstekingsremmende werking en kunnen bijdragen aan een sterker immuunsysteem. Dat komt al helemaal van pas om gezond te blijven! Toptip!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"