Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Hoe een verkoudheid te voorkomen? Dit kan je preventief doen!

Hoe een verkoudheid te voorkomen? Dit kan je preventief doen!

Een verkoudheid komt nooit gepast, maar zou vandaag al helemaal ongelegen komen. Heb je last van symptomen van een verkoudheid? Raadpleeg dan meteen je dokter. Wil je weten hoe een verkoudheid te voorkomen? Hier lees je wat je er preventief tegen kan doen en hoe de XYZ-booster je hierbij helpt!

Hoe ontstaat een verkoudheid?

hoe een verkoudheid te voorkomen In totaal zijn er meer dan 200 verschillende virussen die een verkoudheid kunnen veroorzaken. Slik. Dat zijn er heel wat en de kans is dan ook klein dat je aan alle virussen kan ontsnappen. Enkele van die virussen kunnen een grotere impact hebben op je luchtwegen en je wat grieperig doen voelen. In het algemeen is het moeilijk om niet besmet te geraken door virussen verantwoordelijk voor verkoudheid. Deze zijn zo microscopisch klein en zitten vaak overal. Zelfs wanneer je iemand een hand geeft, praat of niest kan je sommige van die virussen verspreiden en doorgeven aan anderen. Die virussen veroorzaken vervolgens een ontsteking van het slijmvlies in de bovenste luchtwegen, waardoor je last krijgt van een verkoudheid. Toch doen er heel wat hardnekkigere virussen de ronde die makkelijker hun intrede vinden in je lichaam, door simpelweg alleen maar met de handen in contact te komen.

En je immuunsysteem dan?

hoe een verkoudheid te voorkomen Natuurlijk beschikken we allemaal over een immuunsysteem dat ons moet beschermen tegen virussen. De kans bestaat dus dat deze barrière de bacteriën tegenhoudt en geen schijn van kans biedt om je ziek te maken. Toch is je immuunsysteem niet altijd even sterk en kan het zijn dat er toch wat virussen door de barrière heen glippen. Vooral virussen die we nog niet zo goed kennen en waar ons lichaam dus nog niet aan gewend is, glippen makkelijk voorbij het leger van antioxidanten die je immuunsysteem vormen. Wie minder lang slaapt en een slechte nachtrust heeft, maakt dubbel zo veel kans om een verkoudheid te krijgen, omdat te weinig slaap resulteert in een zwakker immuunsysteem. Hoe meer rust je lichaam krijgt, hoe makkelijker je lichaam weerstand kan bieden aan dat vervelende bacterieleger dat ten aanval trekt. Dat is dus al een eerste puntje waar je meteen op kan letten.

XYZ-booster

Hoe een verkoudheid te voorkomen naast meer slapen? De ingrediënten van de XYZ-booster van SkinnyLove helpen je hier alvast een heel eind op weg. De krachtige combinatie van natuurlijke ingrediënten¹² zoals gember, ginseng, tijm, salie en kurkuma, die allemaal ontstekingsremmend werken, kan je je lichaam een serieus duwtje in de rug geven om zichzelf sterk te wapenen tegen allerlei virussen en bacteriën. En een extra ondersteuning van je gezondheid? Die is altijd welkom, toch? Drink 's ochtends wanneer je wakker wordt een kop XYZ-booster en voel hoe je lichaam zich langzaam maar zeker opwarmt. Je immuniteit boosten? Dat doe je beter in de ochtend, wanneer je lichaam nog aan het opstarten is!

Lees ook: 5 voedingsmiddelen voor een betere weerstand

Handen wassen

hoe een verkoudheid te voorkomen Wie voldoende slaapt en de XYZ-booster drinkt, heeft dus al een serieuze kans om een verkoudheid te voorkomen! Was regelmatig je handen grondig met water en zeep, gevolgd door een goede handgel op tijd en stond, en je hebt nog minder kans om een verkoudheid of een andere virale infectie te ontwikkelen. Simpele maatregelen met een groots resultaat. Be safe!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"