Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
hoe een verkoudheid te voorkomen

Hoe herken je een verkoudheid in tijden van corona?

Heb je een simpele verkoudheid of het hardnekkige corona virus te pakken? Veel symptomen komen overeen en dat zaait paniek bij veel zieke mensen. Voel jij jezelf wat ziek en snotterig? Geen paniek, wij lijsten voor jou wat het verschil is tussen de virussen op en hoe je een verkoudheid of COVID-19 kan herkennen.

Verkoudheid & corona: moeilijk te onderscheiden?

ziek Het corona virus kent enorm veel symptomen en mensen reageren vaak verschillend op de ziekte. Sommigen hebben lichte klachten zoals een hoestje of tranende ogen, een minderheid heeft griep: koorts, ellendig gevoel & misselijkheid. Het is dus moeilijk vast te stellen of je slechts een verkoudheidje hebt. Ga alvast niet te snel naar jouw huisarts en wacht een paar dagen af.

En je immuunsysteem dan?

ziek na drukte Om de kans op ziekte te verminderen kan je onze Immunity (XYZ) Booster proberen. Die is rijk aan vitamine C⁴ en verhoogt jouw weerstand onmiddellijk. Wat is het? Een krachtige kruidenmengeling van tijm, salie, gember, kurkuma en ginseng. De citrusvruchten appelsien en citroen zorgen voor een frisse en verkwikkende toets!

Lees ook: Je immuunsysteem verbeteren doe je dankzij deze 5 effectieve tips

Verkoudheid herkennen: Wat zijn de effectieve symptomen?

Wij lijsten de symptomen van verkoudheid en corona op en hoe vaak ze bij beide voorkomen. We doen hetzelfde bij de symptomen van griep.
Verkoudheid Griep COVID-19 (Corona virus)
Koorts Zelden Vaak Vaak
Vermoeidheid Soms, mild Vaak Soms
Niezen Vaak Zelden Zelden
Spierpijn Vaak Vaak Soms
Hoofdpijn Zelden Vaak Soms
Keelpijn Vaak Zelden Soms
Verstopte of loopneus Vaak Soms Zelden
Diarree Neen Soms Soms
Traanogen Vaak Vaak Zelden
Hoest Soms Droge hoest Droge hoest, soms heftig
Kortademigheid Nee Zelden tot nooit Vaak
Moeite met ademen Nee Bij ernstige besmettingen Vaak bij ernstige besmettingen
Zo ben je al beter op de hoogte welk virus je te pakken hebt!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"