Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
goed slapen warm weer

Hoe moet je goed slapen tijdens warm weer?

Het is niet altijd makkelijk om het binnen koel te houden in de zomer, zeker niet met de hoge temperaturen die eraan komen. Dat maakt slapen extra lastig tijdens het warm weer. Dit kan door de dag wel meevallen, maar veel mensen ervaren hierdoor ook een minder goede nachtrust. Heb jij hier ook last van? Lees dan zeker even verder voor enkele tips.

Je kamer koel houden door de dag

goed slapen warm weerDit is iets wat veel mensen verkeerd doen. Zo hou je misschien de ramen en gordijnen de hele dag open om te verluchten, maar met zo'n warm weer doe je op deze manier net het tegenovergestelde. Er komt alleen warme lucht binnen, waardoor de ruimte dus niet gaat afkoelen. Maar, verluchting is belangrijk, dus zet je ramen 's nachts voordat je gaat slapen open. 's Nachts zal er minder warmte binnenkomen, en 's morgens is het ook nog lekker koel, dus kun je perfect even alles open laten staan. Ook de gordijnen open laten lijkt misschien geen probleem, maar het glas van je ramen zorgt voor de meeste warmte in huis, en dus ook op je slaapkamer. Licht binnen laten is wel goed, maar sluit alles zo goed mogelijk af wanneer het warmer begint te worden.

Slapen met airco of ventilator

Heb je thuis een airco of ventilator op je slaapkamer, dan zet je deze best een paar uur voordat je gaat slapen op. Denk eraan dat slapen met de airco of de ventilator de hele nacht aan, echt slecht is voor je lichaam. Je krijgt er stijve spieren van, hoofdpijn, en je valt misschien al minder snel in slaap door het geluid dat ze maken. Als je ze dus even op voorhand op zet, kan de kamer afkoelen en val je zonder problemen in slaap.

Heb je ondanks het koel houden van je slaapkamer nog problemen met slapen? Dan kun je altijd onze SleepDust eens uitproberen. SleepDust is een poedertje dat je met warm of koud water mengt, waardoor je sneller in slaap valt, en beter door slaapt. Het product is 100% natuurlijk en dus veilig om op langere termijn te gebruiken. En het heeft ook nog eens een frisse, maar zachte smaak. Hopelijk hebben we je met deze tips verder geholpen om beter te slapen met dit warm weer, sleep well!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"