Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Hoe steriliseer je confituurpotten?

Hoe steriliseer je confituurpotten?

Wanneer je zelf confituur maakt, ben je er zeker van dat er geen toegevoegde suikers of andere bewaarmiddelen in zitten. Zorg er altijd voor dat je de confituur in goed gesteriliseerde potjes steekt, zodat er geen vuil of andere zaken in je confituur terecht komen. Hoe je dat doet? Wij leggen het je uit.

Zo steriliseer je confituurpotten (of flessen)

Er zijn een aantal manieren waarop je potten kunt steriliseren:
  1. Hoe steriliseer je confituurpotten?Zorg er om te beginnen voor dat de potten schoon zijn. Zet ze in een ruime kookpot of schaal en giet er kokend water overheen. Let erop dat de potten helemaal onder het water staan. Breng het water terug aan de kook en laat 15 minuten koken. Haal de potten voorzichtig met een keukentang uit de pot en laat ze ondersteboven op een schone keukendoek drogen.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden en zet de potten met de opening naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Haal ze er na 15 minuten uit en laat afkoelen. De rubberen ringen en deksels dompel je even onder in kokend heet water om ze te steriliseren.
  3. Je kunt de potten ook in de vaatwasser steriliseren. Zet ze apart in de machine en laat draaien op hoge temperatuur.

Hoe steriliseer je confituurpotten?Let op: doe de confituur in de potten wanneer deze nog warm zijn. Je kunt ze maximaal één uur op een droge keukendoek laten staan. Daarna moet je ze terug steriliseren. Tip: Laat de confituur ondersteboven in de pot afkoelen, dan blijft het langer goed.

 

Lees ook: Zelf SkinnyLoveProof confituur maken van vers fruit

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"