Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
hond relatie

Hond verhoogt je kans op relatie

Niet wetenschappelijk, maar wel proefondervindelijk bewezen: een hond in huis nemen kan zorgen voor een nieuwe partner! Hoe dat komt? Uit onderzoek van een bekend datingbureau bij een duizendtal singles blijkt dat mensen liever een afspraakje willen met de trotse baasjes van een viervoeter.

Beagle, please

hond relatieBen je van plan om je Tinder-profiel in een nieuw kleedje te steken? Dan fris je je foto het best op met een trouwe viervoeter aan je zij. Heb je zelf geen hond, leen er dan een bij de buren, want volgens het relatiebureau zijn hondenbezitters aantrekkelijker voor potentiële partners dan mensen zonder hond. Om meer kans te hebben op een relatie is elk hondenbeest op de foto goed, maar vooral labradors, beagles en golden retrievers doen het uitstekend. Zowel mannen als vrouwen krijgen meer respons op hun foto als het populairste huisdier ter wereld er ook op prijkt. Volgens de onderzoekers zouden singles er dankzij een hond er betrouwbaarder uitzien. Hun kans op een relatie verhoogt omdat ze meer empathie, zorgzaamheid en vriendelijkheid uitstralen.

Katten minder populair

Slecht nieuws voor kattenbaasjes: een gezellig, spinnend beestje in huis zal je kans op een relatie niet aanzienlijk verhogen. Uit de bevraging blijkt dat slechts 18 % een afspraakje met een kattenbaasje zou willen, terwijl dat voor hondenbezitters maar liefst 63 % is. En dan is er nog de 19 % die zich liever niet uitspreekt. Niet iedereen is fan van huisdieren, ook al geven ze dit -namens het onderzoek- niet graag grif toe. Zo wenden sommige mensen op een datingsite wel eens een allergie voor, om maar niet te zeggen dat ze niet zo dol zijn op viervoeters. Om praktische redenen (een kleine woonst, je bent vaak van huis...) toch liever geen hond in huis? Stel eens wat vaker voor om de hond van vrienden of familie onder je hoede te nemen. Niet alleen omdat je (stiekem?) wel 's snakt naar een nieuwe relatie, maar vooral omdat huisdieren een hele reeks gezondheidsvoordelen hebben. En niet te vergeten: een hond houdt je fit. Het maakt voor je gezondheid niet uit of de hond die je in beweging brengt de jouwe is of niet!
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo