Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
hoofdpijn natuurlijke middelen

Hoofdpijn? Deze 5 natuurlijke middelen werken beter dan een pilletje

Niets mis met een pilletje, maar er bestaan zo veel natuurlijke middelen tegen hoofdpijn die je eerst kan uitproberen. Dat schept dubbel zo veel voldoening. Probeer deze helende middeltjes van Moeder Natuur en met een beetje geluk heb je het medicijnenkastje niet nodig: Is het hoofdpijn, of iets ergers? Check hier de symptomen en oplossingen.

1. Gember

Gember is een natuurlijke pijnstiller. Zo helpt het even goed als een traditioneel medicijn tegen spierpijn, zonder dat het je maag aantast. De exotische specerij mildert ook hoofdpijn zonder dat er aspirine aan te pas hoeft te komen. Kies voor een shotje lauw of warm gemberextract, eventueel met citroen.

2. Old school voor een fris hoofd

Even serieus: leg je telefoon eens opzij. Bel nog eens op de ouderwetse manier, zeker als je vaak hoofdpijn hebt en niet goed kan vastpinnen waarom. Wetenschappelijk bewijs is er (nog) niet, maar sinds de komst van de smartphone kampen heel wat mensen niet alleen met nekpijn, maar ook met hoofdpijn. Er moet ongetwijfeld meer onderzoek komen naar het effect van blauwe straling. Ook al kan je die filteren op je scherm, doen de vele uren van blootstelling nog iets met je, zeker als je 's nachts nog scrollt in plaats van te slapen. Te weinig nachtrust en vermoeide ogen kunnen namelijk ook zorgen voor hoofdpijn. Benieuwd wat je kan doen om op een simpele manier elke dag een beetje aan digitale detoxing te doen? Dit artikel helpt je op weg.

3. Laat je masseren

hoofdpijn natuurlijke middelenInstinctief masseren mensen hun slapen en voorhoofd als natuurlijk middeltje. Tegen barstende hoofdpijn moet je soms de grotere middelen inzetten. Een wat langere massage kan je laten uitvoeren door een goede vriend(in), je partner of een professional. Denk ook eens aan het andere uiteinde van je lichaam! Als je iemand kan vinden die je 1 x per week een voetmassage kan geven, mag je jezelf een gelukkig mens noemen. Of boek een sessie voetreflexologie. Dit soort massages zijn hun prijs meer dan waard, vooral omdat je via je bloedbanen ook op die manier hoofdpijn kan wegtoveren.

4. Warme balsem tegen de pijn

Mama zei altijd dat we een koud washandje moesten nemen, maar in veel gevallen werkt een warm kompres nog veel beter. Leg bij spanningshoofdpijn een hete natte doek op je achterhoofd of in je nek. Heb je last van je sinussen, druk dan zachtjes een warm doekje tegen de pijnpunten. Ook een lekker warme douche kan helpen. Onder de douche kan je je gedachten verzetten, en stroomt de energie weer beter door je lichaam. Dat heeft nog voordelen, zoals je in deze blogpost kan ontdekken.

5. Ontspannen

Als je last hebt van echte migraine-aanvallen, moet je toch vaak een pilletje nemen. Ook bij zeurende hoofdpijn helpt het om relaxatietechnieken toe te passen om de grootste crisis te overbruggen, wanneer je als het ware door het oog van de naald gaat. Een therapeut of sofroloog kan je helpen om een mini-meditatie, yoga- of stretchoefeningen aan te leren. Door natuurlijke middelen voor te stellen willen we niet zeggen dat een bezoekje aan de dokter overbodig is. Raadpleeg zeker een arts als je hoofdpijn ronduit verlammend wordt of meer dan 1 x per week terugkeert. Er kan bijvoorbeeld een tekort aan vitaminen of mineralen zijn. Wat het ook is, we hopen dat je snel verlost bent van je pijn.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"