Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
hooggevoelig tips

Hooggevoelig? 4 waardevolle tips om er beter mee om te gaan

Naar schatting is 1 op de 5 personen hooggevoelig. Als je dit artikel leest, is de kans groot dat je ook 'alles voelt'. Geuren, geluiden en gespannen situaties komen hard aan bij jou. Als je bovendien nog snel leeft en onderhevig bent aan stress, kan hoogsensitiviteit al snel overeenkomsten vertonen met depressieve gevoelens. Het is belangrijk om je te leren weren tegen invloeden van buitenaf. Tips om er beter mee om te gaan zijn dus altijd welkom, en waardevol. Wij zetten er 4 voor je op een rijtje:

1. Zeg vaker nee

Hooggevoelige mensen moeten zich soms beschermen tegen de buitenwereld. Pas dan lukt het hen om sociale druk en andere stress van zich af te laten vloeien. Zit je met FOMO (Fear of Missing Out-de angst om iets te missen)? Bedenk dan dat er ook zoiets bestaat als het plezier, of de Joy Of Missing Out.

2. Mediteer

hooggevoelig tipsVeel dingen die je doet staan in het teken van een ander. Mediteren daarentegen, dat is echt iets dat je voor jezelf doet. Zie het als het perfecte moment om jezelf op te laden en te visualiseren wat je wil veranderen. Je kan zelf bepalen wat je laat binnenkomen om je te verstoren, en wat je filtert.

3. Zorgen voor jezelf

Self care is plots een heel hip woord geworden. Vroeger zeiden we gewoon 'zorg goed voor jezelf'. En dat geldt natuurlijk nog altijd. Zeker als je hooggevoelig bent. Zorgen voor jezelf betekent ook dat je wat minder streng bent voor jezelf. En bij uitbreiding je ook mooi voelen. Ben je op dieet en reageren de anderen niet positief genoeg? Mensen zullen niet veranderen, jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen wel. Houd vol en wees trots op jezelf! Een handig hulpje om je dieet beter vol te houden? Probeer eens SkinnyLove, een kruidige mélange vol natuurlijke, zuiverende en vetverbrandende ingrediënten.

4. Creëer je nestje

Hooggevoelige mensen beschikken over speciale ‘antennes’ om prikkels te registreren. Kleine dingen waaraan andere mensen zich niet storen, leiden hen erg af. Felle lampen of sterke achtergrondgeluiden kunnen hen van hun stuk brengen. Zorg daarom voor stilte of zet een hoofdtelefoon op. Probeer de verlichting in je omgeving zo zacht mogelijk te houden, zowel bij je thuis als op kantoor. Creëer overal je eigen veilige nestje. Als het jou helpt om een kristallampje op je werktafel te hebben, waarom dan niet?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"