Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
hooikoorts verminderen

Hooikoorts verminderen: 5 tips om je daarbij te helpen!

Ah, de zon schijnt weer! Nu we meer mogen buitenkomen na de strenge lockdown willen we dat ook zoveel mogelijk doen. Iets gaan drinken met vrienden of wandelen door het bos. Heerlijk! Tenzij je hooikoortspatiënt bent, want die vervelende pollen zijn er weer. Geen zin in een verstopte neus, opgezwollen ogen en non-stop niezen? Jouw hooikoorts verminderen is kinderspel met deze vijf tips van SkinnyLove!

1. Eet meer kurkuma!

hooikoorts verminderenFans van kurkuma kunnen al beginnen juichen, dit specerij is een perfect middel tegen hooikoorts. Door het goedje te combineren met zwarte peper werkt het nog beter tegen allergische reacties op pollen in de lucht. Bovendien is het een goeie smaakmaker. Onze SkinnyLove kuren¹ zitten boordevol kurkuma! Los de kuren op in 750ml en drink dat 2x per dag. Zo krijg je ook nog voldoende water binnen!
Lees ook: Genoeg water drinken moeilijk voor jou? Niet dankzij deze 3 simpele tips!

2. Hooikoorts verminderen? Vermijd deze dingen

Bepaalde voeding of producten versterken de effecten van jouw hooikoorts, dus die vermijd je beter. Dat kunnen dingen zijn zoals:
  • Bewerkt en bespoten voedsel.
  • Voeding waar je een intolerantie voor hebt. Dat kunnen bijvoorbeeld tarwe, zuivel, eieren en citrusvruchten (vooral sinaasappel!) zijn.
  • Zuivelproducten zijn slijmvormend en kunnen het probleem vergroten. Als je hier klachten van ondervind, vermijd je best melk in elke vorm en kaas voor minstens een week. Vermijd ook melkchocolade, verzadigde vetten en producten van witte tarwe. Probeer Craving Killer Choc Mix (100% cacao) in de plaats.
  • Geraffineerde suiker is héél slecht voor je lichaam en verslechtert je immuunsysteem enorm snel.
  • Verminder zout, cafeïne en alcohol.

3. Probeer je hond of kat even niet te knuffelen

hooikoorts vermijdenOok de pels van je hond en poes houdt heel veel pollen en andere allergenen vast. Als je huisdier buiten is geweest, maak je beter zijn pootjes en vacht schoon. Wil je dat niet elke keer doen, dan zal je het een tijdje zonder knuffels moeten doen. Of je moet je huisdier gewoon zo lang mogelijk binnen houden.
Lees ook: Een huisdier in huis halen: 6 gezonde redenen om de stap te wagen

4. Maak een planning op

hooikoorts verminderenJe kan je natuurlijk niet de hele zomer opsluiten. Dus ben je maar beter op de hoogte van wanneer je best buiten komt. Vanaf twaalf uur tot in de late namiddag zijn er vaak de meeste pollen in de lucht. Ga dus best ’s ochtends of 's avonds op pad. Wil je 's namiddags een terrasje doen met vrienden of collega's? Nodig ze dan bij jouw thuis uit! Maak het gezellig, gooi wat SkinnyLove proof hapjes op tafel (of wat stukjes SkinnyLove bar) en laat ze genieten van de alcoholvrije Summer Booster Cocktails. De El Presidente en Mojito zijn zelfs vetverbrandend ²  en afslankend¹!
Hooikoorts verminderen lukt effectief met deze 4 tips!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"