Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
houden van je lichaam

Houden van je lichaam zoals het is? Dat lukt je eindelijk op deze manier

We willen allemaal meestal wel iets veranderen aan ons eigen lichaam. Vaak denken we dat we dan pas gelukkig gaan zijn. Nog een paar kilootjes kwijt, een andere neus, een plattere buik en ga zo maar door. Maar zou dat ons echt gelukkiger maken? Het is belangrijk om aan je gezondheid te werken en gezonde keuzes te maken om zo goed mogelijk in je vel te zitten, maar zelfs als je bepaalde uiterlijke doelen bereikt, betekent dat niet dat je automatisch gelukkig gaat worden. Misschien is het gewoon tijd om te houden van je lichaam zoals het is? Dat lukt je op deze manier.

Picture perfect

Op sociale media worden we voortdurend gebombardeerd door de zogenaamde picture perfect mensen. Daarbij ligt de nadruk op 'picture' en 'perfect', want hoe perfect het plaatje ook lijkt, het blijft maar een plaatje. In het echte leven, zonder filters, is het plaatje bij niemand perfect. Hoe hard anderen ook hun best doen om dat zo te laten overkomen. Dat is meteen het gevaarlijke aan sociale media: door dat het bij anderen zo perfect lijkt, ga jij jezelf daar (on)bewust aan spiegelen en voor je het weet zit je weer met een extra complex. Nergens voor nodig. Het is dringend tijd om te leren houden van je lichaam zoals het is.

1. Vergelijk jezelf niet met anderen

smartphone minder gebruiken De eerste tip sluit mooi aan bij wat hier net boven staat: iedereen heeft zijn eigen complexen en een foto is maar een foto. Spiegel je niet aan anderen en zéker niet aan foto's die je ziet passeren op sociale media. Vergelijk je niet met anderen, want dat heeft geen zin. Iedereen is anders en iedereen heeft het recht om zichzelf graag te zien. Stop dus met jezelf blind te staren op die ene persoon met die perfecte benen of die gedroomde buik waar je zelf al te graag mee wil pronken. Wat je wel kan doen? Focus op de goede dingen aan jezelf en investeer in een gezond lichaam. Dat graag zien komt vanzelf eens je echt begint te accepteren wie je bent en hoe je eruitziet. Daar heb je geen anderen voor nodig. Dat ligt volledig bij jezelf. Lees ook: Meer zelfliefde na een relatiebreuk dankzij deze 4 simpele tips

2. Eet gezond

Investeer in een gezond lichaam door te kiezen voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Hierbij is het belangrijk dat je zeker voldoende eet. Zorg ervoor dat je alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt door een menu samen te stellen dat voldoende fruit, groenten en vezels bevat. Gezond eten is niet alleen belangrijk om je lichaam in shape te krijgen, het kan ook heel wat doen voor je geest. Door gezonde keuzes te maken, zit je automatisch beter in je vel, wat kan leiden tot meer zelfvertrouwen én tot houden van je lichaam zoals het is. Want geef nu toe: voel je jezelf echt gelukkig wanneer je voor de derde avond op rij voor frietjes hebt gekozen? Af en toe eens toegeven aan een craving moet kunnen, anders hou je het niet vol. Voor de rest is het belangrijk om keuzes te maken waar je van weet dat ze je gelukkig maken. Gezond eten voor een gezonde geest hoort daar zeker bij. Lees ook: Slanker zonder honger te lijden? Het kan!

3. Sport omdat je het leuk vindt

houden van je lichaam Je moet nooit gaan sporten omdat je denkt dat je op die manier gaat afvallen, dat is een foute beweegreden. Niet bepaald de nodige motivatie om het vol te houden, integendeel. Je kan beter beginnen met een sport omdat je het graag doet én omdat je het graag wil doen. Sporten is veel meer dan alleen maar calorieën verbranden. Je kan er ook oprecht plezier aan beleven en het beschouwen als je ultieme ontspanningsmoment. Zoek daarom een activiteit die je oprecht leuk vindt, anders ga je het nooit volhouden. Het leven is te kort om zo'n dingen tegen je zin te doen. Lees ook: Dit doet een juiste ademhaling tijdens het sporten voor je conditie

4. Besef dat iedereen slechte dagen heeft

te veel werken Mensen die in het algemeen best tevreden zijn met hun lichaam en hoe ze eruitzien, worden evengoed geconfronteerd met onzekere momentjes of mindere dagen. Iedereen heeft zijn goed en slechte dagen en de puntjes die hij graag of minder graag aan zichzelf ziet. Wanneer je jezelf nog eens liever wil verstoppen in plaats van naar buiten te gaan door onzekerheden, denk hier dan aan. Zeg tegen jezelf dat iedere persoon onzekerheden heeft en dat dit jouw niet minder de moeite waard maakt. Lees ook: Je dag goed beginnen dankzij deze 5 simpele dingen Houden van je lichaam is een proces dat eventjes tijd vraagt, maar het lukt je zeker als je ervoor openstaat, echt waar.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo