Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
huis ventileren en verluchten

Waarom je huis ventileren en verluchten tijdens deze quarantaine? Dit MOET je weten

Nu we allemaal bijna altijd thuiszitten, is het nog belangrijker dan anders om zeker je ramen elke dag wagenwijd open te zetten en zo de lucht in huis te verversen. Je zit heel de tijd in één ruimte en moet ervoor zorgen dat je zeker voldoende frisse lucht krijgt, niet alleen door naar buiten te gaan, maar ook door de frisse lucht naar binnen te halen. Waarom je huis ventileren en verluchten tijdens deze quarantaine? Lees snel verder!

Verschil tussen huis ventileren en verluchten?

huis ventileren en verluchten Het ventileren van je huis is ervoor zorgen dat er voortdurend voldoende frisse lucht in je huis hangt. Met andere woorden: je gaat ervoor zorgen dat de vervuilde lucht weer naar buitengaat en er weer 'propere' lucht ter vervanging binnenkomt. Verluchten is dan weer het openzetten van een raam, of zelfs een terrasdeur, om buitenlucht naar binnen te halen. Zo heb je toch een luchtstroom van buiten die als een frisse wind door je huis waait. Zowel je huis ventileren en verluchten zijn essentieel, om gezond de coronacrisis van thuis uit goed te doorstaan.

Ademhaling

huis ventileren en verluchten Je ademhaling is één van de redenen waarom je huis ventileren en verluchten zo belangrijk is. wanneer je uitademt, adem je altijd koolstofdiode uit. Dat is een afvalproduct van onze celademhaling, die minder zuurstof bevat dan de lucht die we oorspronkelijk eerst inademden. Wanneer je in jouw huis niet regelmatig voor een frisse luchtstroom zorgt, zal je na een tijdje voortdurend dezelfde uitgeademde lucht opnieuw inademen. Daardoor krijg je minder zuurstof binnen, waardoor je vermoeider wordt en er een duffe geur in huis hangt. Voor een fris hoofd en een goede concentratie is je huis ventileren en verluchten een goede optie.

Beter thuiswerken

gezond snacken Zeker voor wie nog dagelijks thuiswerkt, is frisse lucht een stimulerende factor om zich voor een langere tijd ook goed te kunnen concentreren. Er is niemand die efficiënt en geconcentreerd kan werken in een duffe omgeving zonder zuurstof. Zet je SkinnyLove klaar zodat je voldoende water binnenkrijgt, kies voor een gezond tussendoortje zoals een SkinnyLove bar, sta regelmatig even op om je benen te strekken en zet een raam open. Zo heb je garantie op een geslaagde én productieve thuiswerkdag!

Beter slapen

huis ventileren en verluchten Zowel op de plek waar je thuiswerkt, als in je slaapkamer is verluchting belangrijk. De luchtkwaliteit in de slaapkamer beïnvloedt de kwaliteit van je nachtrust. Het heeft er zelfs een rechtstreeks effect op. Goede ventilatie van je slaapkamer zorgt ervoor dat de vochtigheidsgraad tussen 60% en 80% is, dat is de beste omstandigheid om in te slapen. Een te vochtige slaapkamer zorgt voor een verlies van slaapkwaliteit. Lucht je slaapkamer minstens een halfuurtje per dag, om de zuurstof in de kamer te verbeteren. Ook enkele slaapkamerplanten kunnen hiervoor helpen.

Lees ook: Het effect van buitenlucht op jouw gezondheid Je huis ventileren en verluchten is dus enorm belangrijk voor je algemene gezondheid én om zo je immuunsysteem te versterken. Daar kan de Immunity XYZ booster je ook verder bij helpen.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"