Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
ideale work-out

De duur van de ideale work-out is korter dan je denkt

Goed nieuws voor wie niet zo graag sport! De ideale work-out met effectieve resultaten is korter dan je denkt. En het wordt alleen nog beter. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat slechts twee minuten alles geven hetzelfde resultaat oplevert dan jezelf een halfuur intensief in het zweet werken. Klinkt interessant, niet?

Hoe lang?!

Omdat onze levens zo druk zijn en onze agenda's vol staan met afspraken, lijkt het inplannen van wat sport haast onmogelijk voor sommige mensen. Tel daar ook nog eens geen zin om te sporten bij en je weet al hoe laat het is: zeker geen sporttijd.  Gelukkig is er nu interessant nieuws voor wie geen tijd en zin heeft om zich helemaal af te matten in de fitness. Volgens een onderzoek in Australië zou je slechts 2 minuten nodig hebben voor de ideale work-out en zou je hier evenveel lichamelijke voordelen uithalen dan uit een work-out van een halfuur of langer.

High Intensity Training

De enige voorwaarde om die 2 minuten te laten volstaan? Het moet gaan om een High Intensity Training of HIT-training. Niet te verwarren met HIIT of High Intensity Interval Training. Daar is pas sprake van wanneer je die 2 minuten een aantal keer herhaalt met rustpauzes tussen. HIT gaat over één keer 2 minuten bewegen. Het houdt in dat je gedurende die 2 minuten tijd een bepaalde oefening zeer intensief herhaalt en letterlijk alles geeft wat je kan. Het is belangrijk dat je de oefening correct en gecontroleerd uitvoert. Beter een herhaling minder dan een slecht uitgevoerde oefening meer. ideale work-out Concreet betekent dit dat je een timer opzet en bijvoorbeeld 2 minuten aan een stuk burpees doet. Tijdens deze beweging geef je aan jouw lichaam het signaal dat je huidige fitnessniveau niet voldoende is en dat het zich moet verbeteren. Via een korte HIT zal je snel vooruitgang merken wat je conditie betreft, zo kan je steeds meer herhalingen binnen die 2 minuten doen. Al na amper 7 dagen zie je resultaat.

Energieverbruik

Tijdens die intensieve inspanning ga je veel energie verbruiken. Omdat je jouw lichaam gedurende een korte tijd afmat, gaat dit je metabolisme boosten. Je lichaam gaat zo namelijk in vetverbrandende modus. Let dus zeker op wat je erna eet, zodat je het effect van je harde werk niet verliest. Nog een voordeel van deze HIT is dat je het gewoon thuis kan doen zonder dat je een fitnessabonnement moet aanschaffen. Die 2 minuten tijd vrijhouden is maar een kleine moeite om in shape te geraken. Dat hebben we er maar al te graag voor over!

Lees ook: Deze 3 fitness oefeningen kan jij gemakkelijk thuis doen

Wie had gedacht dat de duur van de ideale work-out maar zo kort was?

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo