Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
voedingsmiddelen vitamine C

In deze 5 voedingsmiddelen zit meer vitamine C dan in citroen

Dat citroen en vitamine C gezond zijn, hoeven we je niet meer te vertellen. In een notendop is de C-vitamine één van de beste antioxidanten uit de natuur. Je hebt de vitamine niet alleen nodig voor een goede weerstand, maar ook om beter bestand te zijn tegen stress en om je huid jong en soepel te houden. Als je graag wil weten hoe je het maximum aantal vitamines uit je voeding kan halen, houd dan dit lijstje altijd bij de hand:

1. Guave

Dit tropische vruchtje ziet er aan de buitenkant een beetje uit als een avocado, maar aan de binnenkant heeft het zacht vruchtvlees in een zachtroze kleur die je alleen in de Caraïben vindt. Je eet het vruchtje waarschijnlijk niet elke week, of zelfs niet iedere maand, maar misschien zou je dat wel moeten doen: het zoete fruit bevat 4 x zo veel vitamine C dan 1 citroen.

2. Rode paprika

Rode paprika is een klassieker in heel wat gerechtjes, dus schil er gerust eentje extra als je de volgende keer aan de kookpannen staat. Met zijn 190 mg vitamine C per 100 g ben je al gauw weer wat essentiële voeding rijker.

3. Kiwi

Toen kiwi pas op de markt kwam in onze streken wist zowat iedereen dat het Nieuw-Zeelandse vruchtje een heus vitamine C-bommetje is. Nu de kiwi een beetje over zijn hoogtepunt heen lijkt, zijn de mensen vergeten dat hij ongeveer dubbel zo veel vit. C bevat dan een citroen, i.e. 90 mg per 100 g.

4. Broccoli

voedingsmiddelen vitamine CAls SkinnyLover heb je vast een heel arsenaal aan recepten met de 'Italiaanse bloemkool': hij bevat slechts 20 calorieën per 100 g, en maar liefst 90 mg vitamine C per 100 gram als je de groente rauw knabbelt. Het vitaminegehalte van beetgare broccoli zakt naar 75 mg/100 g, wat ook nog heel mooi is. Broccoli bevat ook nog andere onmisbare voedingsstoffen voor een mooie huid en een sterke gezondheid.

5. Aardbeien

Aardbeien vrolijken elke fruitsalade op, en je hebt ze nodig voor de vitaminetoevoer: net als papaya bevatten ze 60 mg vitamine C per 100 gram. Een snel en efficiënt huidmaskertje dat 2 ongewone ingrediënten combineert? Probeer dit eens uit. Je hebt er maar 3 aardbeitjes voor nodig.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"